Mamele tinere cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani care se află în concendiu de maternitate sau care nu s-au reintegrat în câmpul muncii, după terminarea concediului de maternitate, pot participa, gratuit, la o serie de cursuri care să le sporească șansele de angajare.
Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului Mommypreneurs, iar mămicile pot să aleagă între două programe, în funcție de preferințele lor în carieră: instruire antreprenorială şi competenţe digitale.
Instruirea antreprenorială va oferi abilitățile și cunoștințele de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor.
Cursurile de IT se vor axa preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor include cele mai solicitate abilități digitale în acest moment pe piață la un nivel care nu necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT. Conținuturile instruirii vor fi furnizate şi on-line, ceea ce va permite studiul individual după un program personal al fiecărei mămici.
Cursurile încep pe 10 februarie 2020 şi au o durată de 12 săptămâni.
Înscrierile se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/.
Cursurile se ţin în Campusul USV, Corp C.
Cursurile sunt susţinute de lectori, angajati ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.
Organizatorii cursurilor au încheiat un parteneriat cu un loc de joacă din municipiul Suceava, unde mămicile pot să-şi lase copiii, în siguranţă, cât timp sunt la cursuri. Este vorba despre Simply Kids, Suceava (Obcini, lângă Şcoala "Ion Creangă").
După finalizarea cursurilor, mămicile primesc o diplomă de participare eliberată de USV. Acest proiect este finanțat de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene.
Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni de către opt parteneri din şapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania.