În zilele de dinainte de Crăciun, reprezentanții Consiliului de Administrație al Spit Bucovina SA, fosta IRA Suceava, s-au adunat la sediul fostei fabrici la două ședințe, în cadrul cărora au avut de luat decizii în ceea ce privește schimbarea componenței acestui consiliu. Acest lucru a fost determinat de faptul că SIF Moldova, deținătorul unui important procent de acțiuni ale fostei fabrici, a vândut 19,5% dintre acțiuni unei societăți comerciale din Galați. Odată cu schimbarea acționariatului, reprezentanții societății gălățene au venit în cadrul celor două ședințe, tocmai pentru a schimba consiliul de Administrație al Spit Bucovina SA.
60 dintre acționarii fostei fabrici, foști angajați ai întreprinderii care dețin circa 10% din acțiuni, s-au adunat în cele două zile pentru a protesta față de lipsa de transparență a deciziilor luate în cadrul Consiliului de Administrație. Ei îi acuză pe fostul director Marian Buțurcă, pe Dana Gavriliuc în calitate de director economic și pe Maria Mitrea, secretară, precum și pe noii acționari majoritari ai societății din Galați că au organizat aceste ședințe în ajunul Crăciunului pentru ca acționarii să nu poată veni și să treacă neobservate.
Gheorghe Vărvărei, unul dintre acționari, ne-a declarat: ”Noi suntem acționari și vrem să ne primim partea fiecare, conform numărului de acțiuni. Întotdeauna noi am vrut să avem un reprezentant al nostru, al muncitorilor, în Consiliul de Administrație, pentru că până acum nu am fost consultați la nici o vânzare a mijloacelor fixe din cadrul fabricii.”
Acționarii își doresc un reprezentant în Consiliul de Administrație, care să participe la toate ședințele și să-i țină la curent cu ce se întâmplă, iar acțiunile deținute să fie răscumpărate la valoarea pieței din acest moment. Oamenii îi acuză pe reprezentanții consiliului că vor să schimbe componența acestuia pentru a pierde urma capitalului fostei fabrici. Fosta fabrică de reparații auto deține lângă Bazarul din Suceava un teren de circa 6,8 hectare, iar la Putna terenul fostei turnătorii de fontă, de circa 3 hectare.