În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, o parte din liceele din oraş organizează evenimente filantropice, Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava evidenţiindu-se, de această dată, printr-un spectacol de excepţie, desfăşurat pe scena Teatrului „Matei Vişniec”.
Într-o atmosferă de magie, elevii colegiului, coordonaţi de prof. Oana Petruc, au încântat spectatorii cu ineditul momentelor.
Invitaţii au fost aşteptaţi în foaier de către un „photo-corner” apreciat de cei mai mulţi dintre adolescenţi, dar şi de către organizatorii îmbrăcaţi de gală, care au înmânat programul spectacolului, detaliu specific sălilor de teatru.
Apoi, odată ce s-a intrat în sală, audienţa a fost iniţiată în lumea fantasticului de povestea lui Grinch (Vadim Vasiliţă, clasa a XI-a G), ajutat de Eva (Raluca Corduneanu, clasa a XI-a E) şi Moşu` (Ciprian Paiu, clasa a XI-a G) să descopere Crăciunul. Printre momentele atractive se numără scenetele de teatru, pantomimă, interpretarea unor colinde noi, dansuri moderne, dar şi dansurile tradiţionale ale Ansamblului „Dor de Bucovina”.
În urma timpului petrecut alături de elevii organizatori ai claselor a XI-a, spectatorii au intrat în spiritul Crăciunului, mai ales că prezenţa lor a însemnat un act caritabil, contribuind la înfrumuseţarea sărbătorilor şi pentru cei care au nevoie.
Tot în acest spirit al Crăciunului, Colegiul de Informatică s-a mai remarcat prin alte acte de donaţie. În perioada aceasta, prof. Daniela Boşca şi Cristina Cojocaru, alături de alţi profesori diriginţi, dar şi de elevi, au strâns donaţii pentru azilul de bătrâni de la Bogdăneşti. Astfel, pe 17 decembrie 2019 au mers la mănăstire cu un microbuz plin cu alimente de folosinţă îndelungată şi mai multe maşini încărcate de pachete individuale pentru cei 170 de oameni în vârstă. Întâlnirea dintre cele două generaţii a reprezentat momentul de bucurie pentru ambele părţi: tinerii au conştientizat simplitatea şi greutatea bătrâneţii, iar ceilalţi s-au înfruptat din verva şi energia adolescenţilor. Activitatea s-a dovedit o tradiţie a colegiului care, pe lângă donaţiile materiale, se concretizează într-un miniconcert de colinde.
Mai mult, elevii din cămin, coordonaţi de pedagogul Geani Pungă, au oferit donaţii şi căminului de bătrâni din Zvoriştea, transformând fiecare act educativ într-un act filantropic.
Aşadar, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a demonstrat că educaţia nu este doar pe băncile şcolii, ci şi în viaţa reală prin activităţile extraşcolare desfăşurate.