Cele mai de succes activități demarate în cadrul proiectului ”Școala altfel” au fost premiate de oficialii din Ministerul Educației, marți, 17 decembrie, la Palatul Național al Copiilor București.
La nivel național au fost evidențiate zece proiecte, cele mai apreciate din fiecare domeniu.
Trei proiecte din județul Suceava au câștigat premiul I la etapa națională: „Televiziunea – un vis împlinit!” - Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni (domeniu Abilități de viață); „Sport, mișcare, sănătate - un altfel de SMS” - Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei (domeniul Educație pentru sănătate); „Roboinfo” - Colegiul Național „Nicu Gane Fălticeni” (domeniul Tehnic).
Selecţia celor mai valoroase zece proiecte extraşcolare, de la nivelul întregii ţări, s-a realizat atât printr-o evaluare realizată de o comisie din cadrul ministerului (80%), cât şi prin vot online (20%).
Premierea coordonatorilor celor trei proiecte s-a desfășurat în cadrul festivitățiide premiere a elevilor medaliaţi la olimpiadele și competițiile internaţionale pe discipline în anul 2019.
Cele mai reușite proiecte
Proiectul „Televiziunea – un vis împlinit!”, de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, a fost coordonat de prof. înv. primar Iuliana Ivanov și Paulina Ivanov.
Elevii au plecat într-o excursie la București, unde au vizitat sediile a două televiziuni: Pro Tv și B1 Tv, au vizitat mai multe studiouri, au intrat în transmisiune directă (în emisiunea „Se întâmplă acum…”, de pe B1 Tv), au dialogat cu persoanele pe care le cunoșteau doar de pe micul ecran.
„Roboinfo”, de la Colegiul Național „Nicu Gane Fălticeni”, coordonat de prof. Filip Dimitrie, a inclus demonstraţii practice din domeniul roboticii, elevii de la Cercul de robotică aducând în fața elevilor câteva din cele mai reprezentative lucrări realizate.
Prezentarea a avut un caracter de tip informativ/ demonstrativ, dar și un caracter interdisciplinar (fizică, informatică, electronică, chimie, arte).
Proiectul „Sport, mișcare, sănătate - un altfel de SMS” - Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei a fost coordonat de prof. Ancuța Voivod, prof. Irinel Acatrinei și prof. Doina Moroșan.
Acesta a vizat promovarea mişcării şi deprinderea obiceiului unei diete echilibrate și a hidratării corespunzătoare, încă din copilărie. Pentru că cei mici învaţă cel mai bine prin joc şi exemple, acest program a adus în faţa lor modele, personalităţi recunoscute pentru performanţă şi hotărâre (gimnasta Cătălina Ponor, Carmen Brumă), pentru un mod de viaţă echilibrat şi sănătos.