Comuna Berchișești a găzduit, recent, prima ediţie a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Berchișești, precum și de şcoala gimnazială din comună. La acest festival, care a avut loc la Centrul de Cultură, Artă și Tradiţie din Berchișești, au participat formaţii de colindători din mai multe localităţi ale judeţului, care i-au încântat pe cei prezenţi cu cele mai frumoase colinde. Printre cei care au evoluat pe scenă se numără Corul Detașamentului de Pompieri din Suceava, Grupul „Voinicelul” din Bilca, grupul de copii al Școlii Gimnaziale din Berchișești, grupul „Axios” din Suceava, corul „Sfântul Ioan” din Râșca, corul preoţilor din Protopopiatul Fălticeni, grupul psaltic „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, corul Școlii Gimnaziale „George Tofan” din Bilca, grupul de copii al parohiei Călugăreni, corul de copii „Filantropia” de la așezământul „Sfântul Leontie” din Rădăuţi, grupul Şcolii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” din Vama, grupul „Mlădiţele Pârteștene” al liceului din Pârtești, Grupul „Mlădiţele Stupcii” din Ciprian Porumbescu, grupul folcloric „Flori de mălin” al Primăriei Mălini, corul Parohiei Valea Moldovei și corul Școlii Gimnaziale din Berchișești.
Primarul din Berchișești, Violeta Țăran, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, precum și participanţilor. „Mulţumesc frumos, în numele Primăriei și al Consiliului Local, al şcolii gimnaziale, al tuturor partenerilor, participanţilor, prezentatorilor, dar și în numele meu personal, pentru reușita excepţională a primei ediţii a Festivalului <Dulcele Ecou al Colindelor>, desfășurată la Centrul de Cultură, Artă și Tradiţie Berchișești. Au fost aproape cinci ore de încântare a simţurilor noastre românești cu minunatele noastre colinde, bucovinene și nu numai, care au creat o reală emoţie celor prezenţi”, a spus Violeta Țăran, care a mai adăugat că „prin organizarea acestui festival de colinde, Primăria Berchișești împreună cu Școala Gimnazială și comunitatea locală a demonstrat că respectă tradiţiile și obiceiurile păstrate din moși-strămoși. Berchișești este o așezare cu oameni credincioși, buni creștini, care nu au uitat de unde au plecat și ceea ce au făcut înaintașii lor. Administraţia locală a pus cultura și arta întotdeauna la loc de cinste între priorităţile comunei”.
Printre invitaţii evenimentului s-au numărat reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuţilor, preoţii Nicolae Horga și Dimitrie Horga, care au primit diplome de onoare din partea Primăriei Berchișești, precum și șeful învăţământului sucevean, Gabriela Mihai, și șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Costică Gheaţă.