marţi, 17 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 295 (7296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Erasmus +

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV), la Săptămâna internaţională dedicată formării profesorilor, în Nurenberg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (FSE), din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), a participat, în perioada 2 – 7 decembrie 2019, la „International Week in Teacher Education”.

Evenimentele au fost organizate la Institutul de Cercetare în Educaţie la nivelul învăţământului primar şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Friedrich-Alexander” din Erlangen-Nurenberg, Germania, universitate cotată pe al doilea loc în Europa în Reuters Innovation Ranking.

Potrivit unui comunicat transmis de USV, la activităţi au fost prezenţi profesori responsabili cu internaţionalizarea din mai multe universităţi din Europa, Africa şi Asia. Din România, singura universitate prezentă a fost USV, care şi-a manifestat deschiderea pentru colaborările viitoare şi pentru participarea ca partener în proiecte de formare şi cercetare.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul USV a fost reprezentată de conf. univ. dr. Otilia Clipa, cea care a iniţiat şi dezvoltat parteneriatul Erasmus+ semnat între cele două universităţi, a transmis USV.

 În cadrul acestui contract Erasmus+, una dintre studentele facultăţii, Daniela Aioanei, din anul III, programul de studii Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, a fost beneficiara unei mobilităţi pe durata unui semestru în cadrul universităţii din Germania.

„Experienţa a fost una extrem de benefică pentru studentă, deoarece a avut ocazia să studieze în spaţiul german, în cadrul uneia dintre universităţile de top, iar aprecierile pentru responsabilitatea şi profunzimea tratării subiectelor academice manifestate de către studentă au contribuit la optimizarea colaborării dintre facultăţi”, a arătat Universitatea suceveană.

Deplasarea în Germania a condus la semnarea unor noi acorduri Erasmus+  şi la dezvoltarea de noi parteneriate pentru cercetare şi formare în domeniul ştiinţelor educaţiei, pe tema mijloacelor digitale care pot fi introduse în procesul didactic pentru studenţi.

 

Program intens

Programul a fost intens şi a presupus prezentarea ofertelor universităţilor prezente, precum şi propuneri de colaborări în formarea profesorilor şi participări la conferinţele organizate în anul 2020 de către USV.

Au fost organizate ateliere de formare în cele trei sedii principale ale universităţii: la Nurenberg, Erlangen şi Furth, spaţii de învăţare şi formare pentru studenţi (Laboratorul de scriere academică) şi pentru profesori (Laborator de inovare a învăţării).

„O altă activitate interesantă a constituit-o vizita la Şcoala Internaţională din Franconia, Erlangen, unde director al Departamentului de Ştiinţe este profesorul român Constantin Lomaca, care a fost prezent la activităţile de formare din cadrul proiectului AmbasaDOR de Bucovina şi care a realizat activităţi interesante pentru profesorii români. În Erlangen, profesorul a prezentat şcoala şi modalităţile de proiectare şi evaluare din cadrul curriculumului aplicat pentru acest tip de şcoală. Modalitatea de concepere şi scrierea acestor documente pe platforma digitală sunt elemente care vor fi prezentate în luna februarie (24 februarie 2020), la Universitatea din Suceava, în cadrul unei activităţi de formare pe tematica evaluării pentru învăţare. Astfel, proiectul derulat în luna iulie 2019 s-a dovedit a fi unul foarte bogat în sensuri noi, dezvoltate în timp”, se mai arată în comunicat.

Participarea la această activitate de formare a mai permis şi iniţierea unor discuţii privind realizarea de parteneriate între studenţii Universităţii Suceava şi studenţi din alte universităţi europene, privind oferta educaţională şi de cercetare din domeniul educaţional şi organizarea de către USV a conferinţei internaţionale ATEE 2020 (Asociaţia Europeană de Formare a Profesorilor), care va avea loc la Suceava în luna aprilie 2020 (http://atee2020.education/).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV), la Săptămâna internaţională dedicată formării profesorilor, în Nurenberg.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV), la Săptămâna internaţională dedicată formării profesorilor, în Nurenberg3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei