Poliţiştii suceveni atrag atenţia că în ultimele zile pe raza judeţului au avut loc patru accidente cu implicarea căruţelor, marea problemă fiind deplasarea atelajelor după lăsarea întunericului, inclusiv pe cele mai circulate drumuri naţional-europene. Din fericire, în accidente nu a murit nimeni, însă consecinţele au fost grave pentru căruţaşi. Tragedii cumplite petrecute în anii trecuţi arată, fără îndoială, că problema este foarte serioasă, iar până ce căruţele vor fi interzise cu adevărat pe drumurile naţional-europene şoferii trebuie să fie foarte atenţi la această problemă, după lăsarea întunericului.
Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a declarat că, zilnic, în intervalul orar 15.00-19.00, se acţionează cu echipaje de poliţie rutieră pentru identificarea celor care încalcă legislaţia şi sancţionarea acestora. Cu căruţaşii se pune accent pe prevenire. În cursul zilei de joi, au fost montate în trafic zece plăcuţe reflectorizante şi distribuite 15 veste reflectorizante celor care conduceau atelajele hipo.
Câteva din regulile de bază care le-au fost explicate căruţaşilor sunt să folosească în mod obligatoriu veste reflectorizante şi elemente clar reflectorizante pe atelaje, să conducă pe acostament ori cât mai aproape de acesta, să nu staţioneze pe partea carosabilă, să nu fie băuţi şi să nu transporte persoane în picioare.
Cel mai important ar fi ca atelajele hipo să nu circule pe drumurile naţionale, fapt care însă se întâmplă frecvent.
Ultimul accident cu implicarea unui căruţaş a avut loc în seara zilei de 4 decembrie, pe DN 2E, la Capu Codrului - Păltinoasa. O căruţă condusă de un bătrân în vârstă de 90 de ani, din Păltinoasa, fără echipament corespunzător pentru deplasarea pe timp de noapte, a fost lovită de o maşină condusă de un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Păltinoasa, care a văzut târziu atelajul hipo care rula în faţa sa. În urma accidentului, căruţaşul în vârstă de 90 de ani a fost rănit serios.