Fluidizarea traficului rutier în municipiul Suceava, prin realizarea unei rute alternative de circulaţie înspre Botoşani, este vizată de o serie de licitaţii demarate de Primăria Suceava, pentru infrastructura rutieră aferentă noului pod peste apa Sucevei.
„O prioritate pentru noi este fluidizarea traficului în municipiul Suceava. S-au văzut îmbunătăţiri după finalizarea rutei ocolitoare nr. 1 – avem una dintre cele mai frumoase rute din România, în top 5. Acum lucrăm la ruta alternativă Suceava – Botoşani, acolo unde s-au finalizat în mare parte lucrările la pod, vrem să creăm calea de acces, drumul. Lucrarea se face în două etape – prima de la intersecţia Calea Unirii cu Traian Vuia până la pod, iar în etapa II, de la pod până la DN 29”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Pentru prima etapă sunt deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici - sunt mai multe lucrări care trebuie efectuate, împărţite în trei loturi de licitaţie.
„Primul lot, cel mai important, este cel de realizare a drumului şi a canalizării pluviale – licitaţia va avea loc pe 20 decembrie.
Valoarea totală a lucrărilor este de 13,8 milioane lei pentru proiectare şi execuţie, iar termenul de realizare 19 luni.
Lotul II – realizarea podului de 25 de metri peste pârâul Cetăţii şi consolidarea malurilor – 4,5 milioane lei.
Lotul III – sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia.
Îmi doresc ca din primăvară să se lucreze efectiv la realizarea acestei rute alternative”, a explicat Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că pe 10 decembrie va avea o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale, care fac studiul pentru Comisia Europeană, unde este prinsă la finanţare, pe Zona Funcţional Urbană – ZUF, ruta ocolitoare nr. 2 a municipiului Suceava: E 85 - Cumpărătura – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea.
„Astfel am realiza ceea ce vrem de multă vreme, un inel ocolitor al municipiului Suceava. Sunt lucrări absolut necesare pentru a avea un trafic cât de cât normal în municipiul reşedinţă de judeţ”, a concluzionat edilul sucevean.