Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 282 (7283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flăcări

Un puternic incendiu a făcut pagube mari într-o gospodărie din comuna Siminicea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu de proporţii, care a distrus o gospodărie întreagă, a avut loc sâmbătă noaptea în localitatea Siminicea. Focul a fost sesizat pompierilor în jurul orei 23.00, la faţa locului ajungând în scurt timp pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Siminicea, care au intervenit cu patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor. La sosirea echipajelor erau cuprinse de flăcări casa de locuit şi anexele gospodăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, existând pericol de propagare la două gospodării învecinate. În timpul intervenţiei dificile, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, un bărbat în vârstă de 66 ani care se intoxicase cu fum. După acordarea primelor îngrijiri la faţa locului, bărbatul a fost transportat la spital, pentru investigaţii suplimentare. Incendiul a distrus acoperişul corpului comun al casei şi anexelor, materiale combustibile şi bunuri materiale depozitate în podul casei şi al anexelor, tâmplărie, obiecte de mobilier şi alte bunuri de uz casnic. S-au degradat de asemenea finisajele interioare şi exterioare ale casei. În locuinţă se aflau două butelii de aragaz, pe care pompierii le-au răcit şi le-au evacuat, evitând producerea exploziei acestora. Cercetările efectuate după lichidarea flăcărilor au stabilit faptul că incendiul a izbucnit dintr-o anexă gospodărească, din cauza efectului termic generat de un coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

 

Două incendii provocate intenţionat au distrus furaje depozitate pentru iarnă

În aceeaşi noapte, în jurul orei 23.20, pompierii Punctului de Lucru Dolhasca împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o căpiţă de fân, în oraşul Dolhasca. La sosirea echipajelor, căpiţa ardea în întregime, existând pericol de propagare a focului la fânul depozitat în apropiere. După stingerea incendiului, pompierii au constatat că acesta a izbucnit în urma folosirii intenţionate a unei surse de aprindere.

Focul a făcut pagube câteva ore mai târziu şi în comuna Brodina, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina. Aceştia au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din comună. În momentul sosirii echipajelor, focul cuprinsese un fânar construit din lemn, cu pericol de aprindere şi a locuinţei din apropiere. Incendiul a fost lichidat spre dimineaţă, după circa două ore de intervenţie, după ce au ars pereţii şi astereala construcţiei din lemn, lemn depozitat şi câţiva metri de gard. Ca şi în cazul incendiului din oraşul Dolhasca, pompierii au stabilit aceeaşi cauză de izbucnire a flăcărilor, prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere, cercetările fiind preluate de către poliţişti, pentru identificarea suspecţilor de comitere a faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un puternic incendiu a făcut pagube mari într-o gospodărie din comuna Siminicea.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un puternic incendiu a făcut pagube mari într-o gospodărie din comuna Siminicea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei