Finalul de an a adus cadouri deosebite copiilor pasionaţi de muzică de la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi, câţiva profesori ai Colegiului de Artă din Suceava dăruindu-le acestora o pianină.
Instrumentul îi va ajuta pe elevi să-şi continue proiectele muzicale pe care le-au început sub numele de ”Studio 201”, trupă care a reunit liceeni din clasele X, XI şi XII.
”<Studio 201> este o formaţie de pop-rock alcătuită din elevi talentaţi pe plan muzical, de la Aşezământ. Aceştia aveau un studio bine echipat, însă le lipseau o pianină şi am ştiut că surpriza pe care le-am pregătit-o îi va bucura foarte mult”, a menţionat Adriana Iftimiu, profesoară de pian la Colegiul ”Ciprian Porumbescu”, voluntar din luna septembrie în cadrul Aşezământului.
Au contribuit pentru pianină profesorii Elena Istrate, Diana Cantoriu, Lăcrămioara Creţu, Valentin Ianoş, Adriana Iftimiu, Anca Griga, Nicoleta Florea, Monica Asimionesei, Anca şi Daniel Călin, Mirabela Gavriliuc, eleva Lavinia Vitaru şi Nely Toma.
Momente artistice oferite de profesori şi elevi
Copiii de la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi au ajuns la sufletul profesorilor şi elevilor de la Colegiul de Artă, aceştia oferindu-le
gazdelor un moment muzical, tinerii audiind piese interpretate la vioară, chitară, flaut, trompetă, pian şi nai.
Vizita s-a desfăşurat la începutul lunii noiembrie, programul artistic făcând parte din proiectul „Dragostea nu este ceea ce spunem. Ea este ceea ce facem”.
”În cadrul acestui proiect, le-am făcut o vizită şi le-am oferit un program muzical. Au fost momente emoţionante, profesorii şi elevii Colegiului au fost cuceriţi de copiii de acolo. De atunci, merg săptămânal însoţită de elevii noştri de la clasele de muzică, la Rădăuţi”, a mai arătat Iftimiu.
Elevii din clasele IX - XII ai unităţii de învăţământ sucevene, cât şi profesorii coordonatori au abordat un repertoriu vast, împărtăşindu-le astfel micuţilor bucuria muzicii.
Repertoriul a cuprins atât piese româneşti precum „Balada” sau „Hora detrunchiaţilor” de Ciprian Porumbescu, cât şi lucrări ale compozitorilor cunoscuţi pe plan internaţional: Dans Napolitan” din baletul „Lacul lebedelor” P. I. Ceaikovski; „ Andante” de Giacomo Negri.