Cererea foarte mare de locuri libere la grădinițele din municipiul Suceava va fi soluționată prin construirea de noi grădinițe, în mai multe cartiere, iar acolo unde nu se poate, în Obcini, prin mansardarea clădirii existente.
„Mă doare inima când văd că deja se ridică noi grădinițe în oraș, în Burdujeni Sat, iar curând și în zona centrală, în Ițcani, dar în Obcini, unde astăzi trebuia să avem deja finalizată o grădiniță nouă, modernă, nu s-a putut, din cauza unor orgolii. Culmea, s-au opus să facem grădiniță tocmai profesorii din cadrul școlii, de parcă am fi făcut crâșmă în curte, nu o unitate de învățământ. Asta e situația, oportunitatea de a construi pe fonduri europene s-a pierdut. Totuși, ținând cont de cererea foarte mare de locuri la grădiniță în Obcini, am decis să modernizăm, să extindem actuala grădiniță, făcută tot de când sunt primar, pe strada Slătioarei. Acolo sunt șapte săli de clasă, în care învață șapte grupe dimineața și cinci după-amiază. Vom mansarda clădirea, astfel încât să poată fi înființate încă trei grupe cu program prelungit, pentru 80 de copii”, a spus primarul Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că se lucrează deja la proiect, fiind adusă solicitarea de suplimentare a bugetului pentru expertiză, studiul geo-tehnic și studiul de fezabilitate.
„Avem speranța că din primăvară vom putea trece la treabă și să beneficiem cât mai curând de 80 de noi locuri la grădiniță, cu program prelungit”, a spus Lungu.
Tot pentru a crește numărul de locuri disponibile la grădinițe, municipalitatea suceveană va prelua și investiția de realizare a grădiniței demarată cu mai bine de 10 ani în urmă, prin Ministerul Educației, în curtea Colegiului „Mihai Eminescu”, iar la stadiul de intenție, deocamdată, se află realizarea unei noi grădinițe cu program prelungit și pe strada Tudor Vladimirescu, în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1 (zona centrală).