Peste 300 de educatori au beneficiat de sesiuni de formare gratuite, centrate pe metode inovatoare de predare a primelor noțiuni matematice, în cadrul Conferinței de Educație Timpurie, desfășurate pe 9 noiembrie la Suceava.
Training-urile au fost susținute de specialiști britanici, care au oferit exemple de practici adaptate nevoilor generațiilor actuale și condițiilor din sistemul educațional românesc.
Evenimentul cu tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice” a debutat cu workshop-ul ”Making Maths Magic”, susținut de Anita Curtis, trainer și planificator calificat în domeniul educației timpurii.
Potrivit organizatorilor, trainerul a demonstrat că, în educația timpurie modernă, matematica devine accesibilă și atractivă pentru copii, cu ajutorul dezordinii creative. Anita a încurajat educatorii să amestece resurse accesibile, precum figurine, jeleuri, pompoane, pene, sclipici sau paste pe care să le sorteze numărând împreună cu copiii.
Helen Battelley, consultant, antrenor, autor și speaker de renume internațional în domeniul dezvoltării fizice și mișcării în educația timpurie și primară, le-a oferit participanților două ore pline de energie pozitivă și activități fizice educative. Specialistul a explicat modul în care acestea contribuie la dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor și a funcțiilor motorii. Plecând de la premisa că energia unui educator se transmite copiilor, sala a fost provocată să participe activ în activități fizice care au simulat contexte fascinante pentru copii, precum un spectacol de circ.
”Experiențade astăzi a fost nu atât despre cunoștințe, cât mai ales despre o atitudine pe care trebuie să o ai în livrarea cunoștințelor. Am învățat lucruri extraordinare, pe care le voi aplica, cu entuziasm, la clasă. Plec cu un bagaj important de informații și cu zâmbetul pe buze”, a menționat o educatoare, participantă la Conferința de Educație Timpurie, de la Suceava.
La rândul său, Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie, a arătat că această Conferință de Educație Timpurie se află la cea de-a VI-a ediție, la București.
„Anul acesta am marcat și organizarea într-un oraș de provincie, iar numărul mare de participanți nu poate decât să ne bucure. Fundația Acorns își propune organizarea Conferinței de Educație Timpurie și în alte regiuni din țară. Acest proiect pentru comunitate poate crește doar cu sprijinul partenerilor din mediul privat și instituțional”, a spus Secară.
Evenimentul a avut ca partener în organizare Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, Rotary Club, Borsec, Autonom, Tehno World, Edu Max.