Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

Proiecte de tehnologie-programare pentru elevi, realizate de Școala Gimnazială Ipoteşti şi „Euroactiv” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Ipoteşti a organizat, împreună cu Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi din cadrul sistemului de protecţie a copilului aflat în dificultate ”Euroactiv” Suceava, două evenimente de tehnologie-programare dedicate elevilor, în cadrul Proiectului Europe Code Week, desfăşurat, în perioada 5 – 20 octombrie 2019, în baza contractului de sponsorizare de la Asociaţia TechSoup.

Activităţile propuse în cadrul proiectelor au fost ”Bit şi Evo ne învaţă programare”, desfăşurat în perioada 11-12 octombrie 2019, la Centrul de Plasament ”Speranţa” din Suceava, şi ”Viitorul începe azi”, în perioada 18 – 19 octombrie 2019, la Școala Gimnazială Ipoteşti - Suceava.

În cadrul primei întâlniri, spun organizatorii, s-a dorit „să îi familiarizăm pe copiii din centrul de plasament cu activitatea de programare, dar, în acelaşi timp, să le arătăm cum învăţarea poate fi uşoară şi amuzantă. Au făcut cunoştinţă cu ozoboţii Bit şi Evo, cei mai mici roboţi existenţi. Au învăţat codurile de culori, au desenat trasee cu markere pentru aceştia şi au învăţat să  modeleze comportamentul şi personalitea roboţeilor”. Momentul cel mai interesant a fost când copiii au învăţat în aplicaţia OzoBlockly să îi programeze. Au urmat apoi întreceri şi călătorii, unele chiar împreună cu Misiunea Apollo 11 până pe Lună.

 

Oportunităţi

În cel de-al doilea proiect, copiii au discutat despre oraşul în apropierea căruia trăiesc şi despre locurile ce pot fi vizitate, dar şi despre ceea ce ar putea fi adăugat pentru a deveni o destinaţie de top. Au fost împărţiţi pe echipe, au primit câte o hartă a oraşului şi au trebuit să aleagă patru obiective turistice preferate şi să propună două locuri ce ar putea fi construite şi adăugate pe harta oraşului. Apoi au construit roboţi cu ajutorului jocurilor Lego, pe care i-au programat în aplicaţia Lego We Do şi i-au pus să facă un tur al oraşului. Fiecare echipă şi-a prezentat proiectul. Activităţile au fost coordonate de profesorii Lungoci Daniela, Hladiuc Dana şi Greciuc Mihai.

„Au fost zile frumoase şi pline de bucurii petrecute împreună cu prietenii. Copiii au găsit activităţile foarte interesante şi s-au bucurat să înveţe despre coding, fiind inspiraţi de activităţile desfăşurate. Au fost uimiţi să descopere că programarea contribuie la îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi, apreciind  faptul că ceea ce învaţă la şcoală este relevant şi util în toate domeniile vieţii”, a declarat Daniela Lungoci, profesor înv. primar la Școala Gimnazială Ipoteşti, care a iniţiat cele două proiecte.

În urma desfăşurării evenimentelor, copiii au înţeles că oportunităţile de carieră în programare sunt diverse, pline de satisfacţii şi foarte accesibile (chiar şi pentru fete) şi că e nevoie de mai multe abilităţi pentru a reuşi. Cel mai mult le-a plăcut că au învăţat cum să efectueze ei înşişi activităţile de programare, au dezvoltat abilităţi bazate pe învăţarea prin investigaţie pentru a afla despre această activitate şi au învăţat cum să utilizeze mediul online pentru a învăţa despre programare. „Mulţumim tuturor celor de la #MeetandCode #codeEU #SAP4Good  şi  #AsociatiaTechsoup, care ne-au finanţat evenimentele şi ne-au dat posibilitatea de a ne face noi prieteni cu care să descoperim cât de atractivă e activitatea de programare. Alese mulţumiri Școlii Gimnaziale Ipoteşti, Asociaţiei Euroactiv şi Centrului de Zi Speranţa, care s-au implicat în organizarea şi buna desfăşurare a evenimentelor, dar şi părinţilor, care ne-au susţinut şi sprijinit în activităţile noastre”, este mesajul transmis de prof. Mihai Greciuc, coordonator proiect, preşedinte „Euroactiv”, şi de Daniela Lungoci, profesor înv. primar la Școala Gimnazială Ipoteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de tehnologie-programare pentru elevi, realizate de Școala Gimnazială Ipoteşti şi „Euroactiv” Suceava.
 Vizualizări articol: 1994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiecte de tehnologie-programare pentru elevi, realizate de Școala Gimnazială Ipoteşti şi „Euroactiv” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei