Sucevenii care suferă de disfuncţii erectile îşi pot trata acum problemele fără medicamente sau intervenţii chirurgicale. Managerul Spitalului Bethesda din municipiul Suceava, doctorul Ștefan Puşcaşu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că unitatea medicală pe care o conduce a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie, cu ajutorul căruia disfuncţia erectilă este tratată cu unde de şoc de mică intensitate. Medicul urolog Janin Năsăudean, cel care va aplica această procedură, a subliniat că este vorba despre un tratament inovator pentru tratarea disfuncţiei erectile, aprobat de doi ani de Asociaţia Europeană de Urologie, fiind considerat cel mai modern la nivel mondial.
Doctorul Năsăudean a afirmat că frecvenţa acestei afecţiuni este în creştere, printre factorii favorizanţi numărându-se stresul, sedentarismul, fumatul şi consumul de alcool în exces, alimentaţia dezorganizată. „Unul din cinci dintre bărbaţii peste 35 de ani suferă de disfuncţie erectilă. La cei peste 50 de ani, incidenţa este de peste 40%, dar afecţiunea este întâlnită şi la vârste mai tinere, respectiv la 7% dintre bărbaţii între 18 şi 35 de ani”, a arătat medicul urolog.
Acesta a spus că alte tratamente, precum cel cu Viagra şi derivatele sale, dau rezultate pozitive în 60-80% din cazuri şi nu sunt aplicabile tuturor categoriilor de pacienţi.
Noua tehnologie cu unde de şoc de mică intensitate este nedureroasă, nu are raportate efecte secundare, nu necesită sedare şi internare, tratează cauza disfuncţiei erectile stimulând regenerarea arterelor şi, spre deosebire de pastile, efectul este de lungă durată, a precizat dr. Năsăudean.
De noua tehnologie au beneficiat deja la Policlinica Bethesda 40 de pacienţi
Tratamentul este, de asemenea, destinat bărbaţilor cu probleme de erecţie care nu vor să ia pastile sau care ar lua, dar nu răspund la terapie sau prezintă efecte secundare la tratamentul cu medicamente. „Pentru tratarea disfuncţiei erectile sunt necesare 4 şedinţe de 20-25 de minute, la interval de 5-10 zile. De regulă, facem o şedinţă pe săptămână. Deşi de la a doua şedinţă pacientul se simte deja foarte bine, recomandăm tratament complet, de patru. Rezultatul durează 1-2 ani. Avem deja 40 de pacienţi trataţi, care sunt foarte încântaţi”, a afirmat dr. Janin Năsăudean, adăugând în glumă că „mottoul sub care facem acest tratament este <Noi îndreptăm lucrurile>”. Costul unei şedinţe este de 400 de lei.
La rândul său, managerul Ștefan Puşcaşu a afirmat că printre pacienţii care au beneficiat de acest tratament se numără şi un român în vârstă de 49 de ani cu rezidenţă în Anglia, care a venit cu avionul la Suceava în fiecare săptămână timp de o lună şi a fost foarte mulţumit de rezultat.
Policlinica Bethesda a investit în aparatul de tratare a problemelor de erecţie suma de 60.000 de euro. De altfel, managerul Ștefan Puşcaşu a declarat că şi Spitalul Bethesda se află într-un proces „de renovare profundă” şi de modernizare a dotărilor, motivat şi de standardul ridicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. „Când am dat în folosinţă Spitalul Bethesda, eram mult peste Spitalul Judeţean. Lucrurile au evoluat şi acum ne modernizăm noi”, a afirmat dr. Puşcaşu. Printre noile dotări ale spitalului şi policlinicii pe care le conduce, medicul a amintit achiziţia unui microscop Zeiss foarte performant pentru specialitatea ORL, cu trusă de laringoscopie şi un nou laser, o nouă staţie de sterilizare, refacerea circuitelor după noile norme impuse de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), precum şi implementarea unui sistem de alarmă wireless, atât la pat cât şi cu brăţări pentru pacienţi, care pot solicita ajutorul asistentei medicale oriunde s-ar afla.