joi, 17 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 243 (7244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Elevii de la şcoala Şcheia au învăţat cum să combată risipa alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 16 octombrie, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia a marcat Ziua Naţională a Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare, problemă mondială care a căpătat o importanţă din ce în ce mai mare pe agenda publică şi politică din ultimii ani. Importanţa acestui subiect va continua să crească, având în vedere nevoia de a hrăni o populaţie mondială aflată în creştere.

Aga Zica, reprezentatul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a trimis materiale promoţionale Şcolii Şcheia, cadrele didactice prezentându-le elevilor claselor V-VIII şi părinţilor invitaţi la activitate. Atât elevii, cât şi părinţii au fost interesaţi, unii dintre ei afirmând că nu ştiau câte alimente sunt aruncate şi câtă risipă se face în România, dar şi în lume.

Prof. Claudia Vornicu, de la Şcoala Şcheia, a menţionat că în România risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi. Un român aruncă zilnic 350 g de mâncare, ajungând să risipească anual 129 de kilograme de alimente.

Românii risipesc aproape cât media europeană, deşi au venituri mult mai mici şi cheltuiesc cam 40% pe mâncare.

Invitaţii activităţii au fost întrebaţi ce pot face să reducă risipa alimentară. Mulţi dintre ei au răspuns că ar trebui să cumpere produse în cantităţi mai mici, pentru a nu fi nevoiţi să le depoziteze în frigider şi apoi să le arunce. De asemenea, au spus că ar trebui să verifice mai atent termenul de valabilitate al produselor şi, nu în ultimul rând, să ofere produse şi celor care nu au, persoanelor nevoiaşe.

De asemenea, cadrele didactice le-au vorbit celor prezenţi despre siguranţa alimentară.

Părinţii au înţeles că trebuie să aibă mare grijă de alimentaţia copiilor lor, deoarece numai în acest fel aceştia vor creşte sănătoşi, fără a fi nevoiţi să apeleze la serviciile medicale.

„Opriţi risipa alimentară! Împreună să păstrăm planeta verde! A fost sloganul după care s-a desfăşurat această activitate. Părinţii şi elevii au fost încântaţi de activitate şi în acelaşi timp şi-au manifestat dorinţa de a participa şi la alte activităţi de acest gen”,  a transmis prof. Claudia Vornicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la şcoala Şcheia au învăţat cum să combată risipa alimentară.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii de la şcoala Şcheia au învăţat cum să combată risipa alimentară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei