Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului a organizat pe 16 octombrie activitatea ,,Alimentaţia echilibrată a adolescentului’’ din cadrul proiectului Eco-şcoala, activitate desfăşurată cu prilejul sărbătoririi ,,Zilei mondiale a alimentaţiei’’, la care au participat aproximativ 50 de elevi ai şcolii, însoţiţi de cadre didactice implicate în activitate. Obiectivele principale ale activităţii au fost conştientizarea elevilor cu privire la alimentaţia sănătoasă, cunoaşterea problemelor din sectorul alimentar din cauza faptului că poporul român are o alimentaţie preponderent nesănătoasă.
Activitatea a debutat cu o prezentare a importanţei alimentaţiei sănătoase în rândul tinerilor şi adolescenţilor datorită faptului că la această vârstă cerinţele energetice şi nutriţionale sunt crescute. Totodată, a fost subliniat faptul că alimentaţia de tip fast-food nu asigură funcţionarea corespunzătoare a organismului, fiind încurajat consumul de fructe şi legume proaspete.
La finalul activităţii, elevilor li s-a prezentat o variantă de meniu pentru mic-dejun, dejun şi cină, precum şi gustările dintre mese.
La buna desfăşurare a activităţii au conlucrat cadrele didactice: prof. Ancuţa Iordache, prof. Maria Simeria, prof. Elena Flutur, prof. Lacrimioara Luca, prof. Elena Baciu, prof. Lucia Huţanu, prof. Dorina Mireuţă, prof. Andreea Bejinariu, prof. Andreea Stoleru, prof. Elena Buliga Cîrstean.