sâmbătă, 12 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 239 (7240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Caritate

Peste 250 de „plăcinte în așteptare” pentru cei care nu și le pot permite au fost plătite de suceveni la "Bujor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul "Produs în aşteptare" a fost demarat de patiseria Bujor, din centrul municipiului Suceava, exact în urmă cu un an. Conceptul a fost preluat și adaptat pentru a stimula solidaritatea socială și „a veni în sprijinul celor care nu au”, „apelând la solidaritatea și generozitatea oamenilor, de a oferi sub amprenta sintagmei «Nu ne-am dezumanizat complet»”, după cum au afișat inițiatorii, pe geamul exterior al patiseriei. „Un gest mic pentru unii înseamnă o bucurie imensă pentru alții. Vă mulțumim!”, scriu inițiatorii. Practic, aici oamenii își cumpără un produs și mai plătesc încă unul sau mai multe, care vor rămâne „în așteptare”.

Orice persoană care intră în local poate să beneficieze gratuit de acel produs care a fost plătit. Cel  care a plătit nu îl va cunoaşte probabil niciodată pe cel care a consumat respectivul produs; este un gest de solidaritate făcut pentru un semen mai puțin norocos.

Cele două vânzătoare de la patiseria Bujor, Elena Bumbu și Simona Agache, ne-au arătat, ieri, că produsele în așteptare sunt afişate zilnic pe o tablă în local, ceea ce încurajează oamenii să ceară dacă sunt în imposibilitatea de a-şi achiziţiona singuri.

Ele au spus că până acum au fost plătite pentru alții 252 de produse și au fost date 246. Ieri la amiază erau „în așteptare” șase produse. Printre cei care merg mai des să întrebe dacă sunt „plăcinte în așteptare” se numără Niculai, „băiatul care strânge gunoaiele de pe stradă”, câteva fetițe din familii nevoiașe și un număr mic de bătrâni. Programul se aplică pentru toate produsele din magazin, dar cel mai frecvent, spun vânzătoarele, cei care plătesc optează pentru plăcintele cu brânză și cele cu urdă. Produsele oferite sunt întotdeauna proaspete, din ziua respectivă, au precizat Elena și Simona, și sunt întotdeauna apreciate de cei care le primesc. „Unii dintre ei știu de program și vin să ne întrebe dacă avem ceva să le dăm, pe alții îi vedem că ar vrea și nu își pot permite și îi întrebăm noi dacă putem să le oferim unul din produsele pe care le avem în așteptare”, a mai spus Elena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de „plăcinte în așteptare” pentru cei care nu și le pot permite au fost plătite de suceveni la "Bujor”.
 Vizualizări articol: 3952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Peste 250 de „plăcinte în așteptare” pentru cei care nu și le pot permite au fost plătite de suceveni la "Bujor”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei