joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Şcoală nonformală

Cinci elevi suceveni, într-o tabără internaţională de ştiinţă şi tehnologie, în Nanning, China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24-30 septembrie, la Nanning, în China, s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Belt and Road Teenager Maker Camp, o tabără de ştiinţe care reuneşte tineri din toată lumea pentru a coopera şi pentru a împărtăşi idei în cadrul unor activităţi variate.

La această ediţie au participat cinci elevi suceveni, patru dintre ei de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava – Matei Călin Botezat, Antonie Rareş Grigoraş, clasa a VIII-a, Călin Mihail Ilisei, Alexandru Munteanu, clasa a IX-a, şi Ştefan Greţcan, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

Potrivit paginii online a Colegiului ”Petru Rareş”, www.cnprsv.ro, „aceştia au fost însoţiţi de cadre didactice de la Universitatea din Suceava care au participat în aceeaşi perioadă la workshopuri pentru profesori dedicate predării ştiinţelor. Programul manifestărilor a cuprins, pe lângă dezvoltarea unor proiecte în ateliere, vizite la muzee şi interacţiuni ale tinerilor din cele 28 de ţări participante cu civilizaţia şi cultura locală prin spectacole, vizite în şcoli, prezentări”.

Impactul cu cultura şi civilizaţia chineză a fost major, cei cinci elevi suceveni au fost impresionaţi de avansul tehnologic, de diversitatea culturală chineză şi de activităţile inedite propuse de către organizatori.
Activităţile au fost dense, au fost realizate vizite de descoperire a patrimoniului cultural chinez (Muzeul Antropologic, Muzeul de Ştiinţe şi Tehnologie, Parcul tematic Fantawild Asian Legend). Pe întreg parcursul activităţilor, elevii români au fost surprinşi de sensibilitatea şi ospitalitatea gazdelor, precum şi de condiţiile impecabile oferite tuturor participanţilor.

 

Premii pentru elevii din judeţ

Colegiul ”Petru Rareş” mai informează că elevii suceveni, în calitate de ambasadori români, au reprezentat onorabil România, remarcându-se prin cunoştinţele şi competenţele ştiinţifice, lingvistice, capacitatea de adaptare şi comunicare, după cum o demonstrează şi rezultatele: Premiul Best Maker Awards a fost obţinut de Antonie Rareş Grigoraş în cadrul atelierului Intelligent Robots şi de Călin Mihail Ilisei în cadrul atelierului Airplane Model.

Premiul Best Teamwork a fost obţinut de Matei Călin Botezat, Ştefan Greţcan în cadrul atelierului Intelligent Robots şi de Alexandru Munteanu în cadrul atelierului Airplane Model.
Ca urmare a acestei experienţe, elevii şi-au mărturisit impresiile declarând: „Activităţile şi zilele petrecute în China m-au fascinat! Sunt convins că această tabără va fi un stimulent pentru implicarea mea în viitoarele proiecte şi activităţi ştiinţifice” - Călin Mihail Ilisei; „Pentru mine a fost o experienţă inedită, am descoperit o lume diferită şi foarte dezvoltată, în care oamenii sunt foarte educaţi şi cu o viziune largă spre viitor” - Antonie Rareş Grigoraş; „Această experienţă constituie un imbold pentru aprofundarea cercetării ştiinţifice, dar şi pentru aprofundarea cunoştinţelor despre cultura chineză” - Alexandru Munteanu; „A fost o experienţă unică deoarece totul a fost diferit faţă de ţara noastră” - Ştefan Greţcan; „Mi-a plăcut foarte mult în această tabără deoarece am învăţat multe lucruri noi despre roboţi şi programarea lor. Mi-am făcut foarte mulţi prieteni din toată lumea cu care am împărtăşit experienţe culturale, dar cel mai important, am învăţat ce înseamnă munca în echipă într-o limbă străină” - Matei Călin Botezat.

Belt and Road Teenager MakerCamp este o manifestare internaţională finanţată de statul chinez, dedicată atragerii tinerilor spre domeniul ştiinţei şi tehnologiei, care încurajează schimbul intercultural de experienţe şi munca în echipa a elevilor, dar şi a profesorilor.

Tema ediţiei 2019 a fost Openness for Fusion & Innovation for Development.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci elevi suceveni, într-o tabără internaţională de ştiinţă şi tehnologie, în Nanning, China.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Cinci elevi suceveni, într-o tabără internaţională de ştiinţă şi tehnologie, în Nanning, China4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei