Devierea traficului greu în afara municipiului Suceava, odată cu darea în folosinţă a rutei ocolitoare, precum şi creşterea numărului de vehicule care circulă pe drumul judeţean Suceava – Moara – Berchişeşti îi îngrijorează pe cei care locuiesc în zona intersecţiei celor două artere rutiere, din punct de vedere al siguranţei pietonilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost abordat, ieri, în timp ce inspecta lucrările de asfaltare de pe drumul judeţean, de un grup de localnici care i-au expus această problemă. Flutur a declarat că va discuta cu primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, pentru a găsi o soluţie astfel încât cei care se deplasează pe jos în această zonă să nu fie expuşi riscului de accidente de circulaţie.
Şeful administraţiei judeţene a arătat că şi sensul giratoriu din intersecţia amintită a fost construit la solicitarea sa, acesta nefiind prevăzut în proiectul iniţial.
De asemenea, el a subliniat că a decis ca drumul judeţean Suceava – Moara – Berchişeşti să fie asfaltat acum. „Aşteptăm neapărat să se deschidă şi şoseaua de centură, dar vreau să ştiţi că noi am început modernizarea drumului judeţean şi aici, de la graniţa municipiului Suceava spre Moara, pentru a face racordarea cu şoseaua de centură în mod civilizat. Acum lucrăm pe o bandă şi la intersecţie cu Moara facem o bandă de stocare. Practic, e a doua bandă pentru ca maşinile care vin cu viteză şi merg spre Berchişeşti să-şi vadă de drumul lor şi cele care fac stânga spre Moara să aibă o a doua bandă. Pentru asta se lucrează acum la nişte casete pe o lungime de 75 de metri de o parte şi de alta a intersecţiei cu Moara”, a afirmat Flutur.
El a explicat că primii 35 de metri sunt de lăţime normală, iar ceilalţi scad treptat. „Astfel de benzi de stocare sunt necesare la toate intersecţiile pentru prevenirea accidentelor. Am vorbit mult de asta şi dorim foarte mult ca aceste lucruri să le punem în practică. Veţi vedea în mod concret aici, la Moara, acest lucru”, a spus Gheorghe Flutur.
Flutur face apel la autorităţi să închidă inelul rutei ocolitoare spre sud, spre Salcea
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a subliniat că modernizarea drumului judeţean spre Moara era neapărat necesară deoarece numai spre depozitul de deşeuri merg zilnic în jur de 45-50 de camioane, care transportă circa 250 de tone de deşeuri pe zi, din zonele Suceava şi Rădăuţi. „Abia aştept să se finalizeze şoseaua de centură a Sucevei pentru a putea fluidiza traficul şi aici”, a spus Flutur, care n-a pierdut ocazia de a aminti că o şosea de mai puţin de 13 kilometri, „care a început bine” şi la care până în 2012 s-au făcut 87% din lucrări, a avut nevoie de 11 ani pentru finalizare. „13% a durat prea mult, şapte ani de zile. Totuşi, vreau să apreciez firma de construcţii pentru că am văzut foarte multă lume care a lucrat în această perioadă. Să ştiţi că unii muncitori lipsesc de pe şantierele Consiliului Judeţean pentru că ei au contracte cu noi în zona de munte, la Panaci - Glodu şi la Slătioara. Înţelegem şi asta, numai să se dea odată în funcţiune şoseaua de centură a Sucevei”, a spus Gheorghe Flutur.
Totodată, el a lansat un apel „către autorităţi” pentru a doua şosea de centură, Suceava Sud, în lungime de 7,4 kilometri, cu punct de plecare tot în zona staţiei de transformare, spre Salcea. „Asta va ajuta foarte mult circulaţia în municipiul Suceava şi sigur că ne trebuie un inel pentru a funcţiona eficient. În zona de nord, nord-est a Sucevei, între Burdujeni şi Iţcani, cred că pot fi amenajate drumuri lărgite. Sunt în discuţii cu primarul Ion Lungu pentru a găsi o soluţie între aeroportul din Salcea şi Burdujeni pentru un drum industrial”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.