vineri, 20 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 220 (7221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autorizaţie sanitară

17 unităţi de învăţământ au primit autorizaţie de funcţionare de la DSP, în anul şcolar trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai recente date statistice întocmite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava cu privire la situaţia şcolilor care au primit autorizaţie sanitară de funcţionare arată că 290 de unităţi de învăţământ deţin autorizaţie dintr-un total de 740.

Unităţile de învăţământ autorizate sunt structurate astfel: 100 de grădiniţe, din care 44 în mediul urban, 137 de şcoli, din care 34 în mediul urban, 37 de licee, din care 31 în mediul urban, şase unităţi speciale, o şcoală postliceală şi nouă cluburi ale copiilor, toate în mediul urban.

10 unităţi de învăţământ sunt în curs de evaluare în vederea autorizării sanitare: Şcoala Primară Burla, Grădiniţa cu Program Normal Voitinel, Grădiniţa cu Program Normal Fundu Moldovei, Şcoala Primară Nr. 3 Râşca, Şcoala Primară Slătioara, comuna Râşca, Şcoala Primară Buda, comuna Râşca, Grădiniţa cu Program Normal Buneşti, Grădiniţa cu Program Normal Petia, comuna Buneşti, Grădiniţa cu Program Prelungit Poiana Stampei.

Potrivit DSP, în anul şcolar precedent, 2018-2019, au fost create condiţii pentru ca încă 17 unităţi de învăţământ să primească autorizaţie sanitară de funcţionare.

Menţionăm o parte dintre motivele pentru care unităţile de învăţământ sunt neautorizate din punct de vedere sanitar: lipsa unei surse corespunzătoare de apă potabilă curentă; lipsa unui sistem igienic de colectare şi îndepărtare a apelor uzate; lipsa grupurilor sanitare interioare, separate pe sexe (fete, băieţi) şi separate pentru cadre didactice, situate la fiecare nivel al unităţii de învăţământ, dotate cu obiecte sanitare în funcţie de numărul de elevi; neasigurarea de spaţii corespunzătoare şi conforme pentru depozitarea produselor alimentare distribuite şcolarilor în cadrul Programului „Lapte şi corn” etc.).

Reprezentanţii DSP Suceava au mai menţionat, în cadrul şedinţei de Colegiul Prefectural de joi, că autorităţile locale au depus eforturi pentru reabilitarea, modernizarea, construcţia sau extinderea unităţilor de învăţământ, astfel că sunt solicitări primite în ultimii ani pentru astfel de proiecte.

„Cele 10 notificări pentru asistenţă de specialitate în sănătate publică eliberate pentru reabilitări şi modernizări ale unităţile de învăţământ şi cele 13 notificări eliberate pentru construcţii şi extinderi în anul 2019 dovedesc continuarea demersurilor autorităţilor responsabile făcute în anii anteriori pentru îmbunătăţirea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de învăţământ. În ultimii doi ani au fost eliberate 168 de notificări pentru asistenţă de specialitate în sănătate publică pentru proiecte privind unităţile de învăţământ de stat, respectiv în 2018 au fost eliberate 47 de notificări: 31 pentru reabilitări şi modernizări şi 16 pentru construcţii şi extinderi, în 2017 au fost eliberate 121 de notificări: 102 pentru reabilitări şi modernizări şi 19 pentru construcţii şi extinderi”, a precizat DSP, cu menţiunea că pentru creşterea gradului de autorizare a unităţilor instituţia manifestă disponibilitate oferind sprijin şi consultanţă de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 unităţi de învăţământ au primit autorizaţie de funcţionare de la DSP, în anul şcolar trecut.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 unităţi de învăţământ au primit autorizaţie de funcţionare de la DSP, în anul şcolar trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei