5 – 11 septembrie
Vineri, 6 septembrie
Teatrul Municipal „Matei Vişniec” începe o nouă stagiune cu ”Tigrul din oraşul nostru”
„Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, este prima producţie a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava.
“Povestea pe care o imaginează Gianina Cărbunariu este simplă, dar are ceva din complexitatea miturilor moderne. Un animal, o <tigresă>, evadează dintr-o grădină zoologică, iar periplul ei ca fiinţă liberă ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de câteva păsări şi de câteva animale. Pornind de la această aventură sinonimă cu descoperirea libertăţii, Gianina Cărbunariu realizează, cu har ludic şi cu elemente de fabulă filozofică, un fel de radiografie socială a unei întregi comunităţi”, Matei Vişniec.
Durata spectacol: 1h 05 min. Preţul unui bilet este: 30 de lei - preţ întreg / 10 lei - studenţi şi pensionari şi 7 lei - elevi învăţământ preuniversitar.
Relaţii şi rezervări, la telefon: 0759 048 677; bilete@teatrulmateivisniec.ro.
Lansare de carte Constantin Horbovanu
Constantin Horbovanu lansează cartea de umor ”Aşa-i Românul! La mulţi ani, România!!!”, vineri, 6 septembrie, de la ora 14.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Sala ”Elena Greculesi”. Evenimentul se circumscrie evenimentului Sărbătorile memoriei – Ziua Roman Istrati. Cartea de va distribui gratuit de către Consiliul Judeţean Suceava.
Sâmbătă, 7 septembrie
Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”
Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 16:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceavava avea loc prima parte a Festivalului Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, ediţia a VI-a.
Anul acesta, pe lângă concurenţi - tinere talente, vor concerta Ansamblul artistic ucrainean „Cervona Kalena” din Negostina, Ansamblul artistic maghiar „Veteranii” din Harghita, Ansamblul artistic „Lăstăraşii” din Făleşti (Republica Moldova), Fanfara ”Hasnaş” din Drochia (Republica Moldova), Ansamblul artistic italian „Siamo di nuovo insieme” Iaşi, Grupul vocal-instrumental „Rapsodia Bucovinei”, îndrăgitul interpret Anton Achiţei.
Foresta Suceava - Oţelul Galaţi (Liga a III-a, etapa 3)
Foresta înfruntă pe teren propriu, de la ora 17.00, formaţia Oţelul Galaţi, în cadrul etapei a 3-a din Liga a III-a. Galben-verzii vor căuta o nouă victorie după ce au reuşit două rezultate de 3-0 şi un egal în deplasarea de la Târgu Secuiesc.
Duminică, 8 septembrie
Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”
Duminică, 8 septembrie, începând cu ora 16:00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava vor avea loc, în aer liber, concertele programate în a doua parte a Festivalului Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, ediţia a VI-a.
Luni, 9 septembrie
Simfonii de toamnă, a VIII-a ediţie
Clubul Rotary Suceava-Bucovina va organiza luni, 9 septembrie, începând cu ora 19:00, a VIII-a ediţie a evenimentului cultural Simfonii de toamnă.Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, începând cu ora 18.00.
Anul acesta, sucevenii vor petrece în compania renumiţilor artişti de la Filarmonica Naţională ”S. Lunchevici” din Chişinău - dirijor Mihail Agafiţa, Capela Corala Doina - dirijor Ilona Stepan, Corpul de Dans - soliştii Tatiana Costiuc (soprană), Igor Turcan (tenor), Marin Gheraş (nai), Eugen Negruţă (acordeon), artişti care vor interpreta arii celebre de muzică clasică.
Miercuri, 11 septembrie
„Ansamblul artistic <Ciprian Porumbescu> - 65 de ani de activitate la superlativ”
În perioada 11-13 septembrie, pe Esplanada Palatului Administrativ Suceava va avea loc prima parte a spectacolelor aniversare „Ansamblul artistic <Ciprian Porumbescu> - 65 de ani de activitate la superlativ”.
Momentul va fi marcat printr-o serie de spectacole extraordinare susţinute de legende ale muzicii populare din Suceava, dar şi de invitaţi de marcă din ţară. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Televiziunea Română.
Miercuri, de la ora 19:00, pe scenă vor urca soliştii ”Generaţiei de Aur”: Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Daniela Condurache, Nicoleta Vasilovici, Cristina Gheorghiu, Pamfil Roată, Cătălin Maximiuc, Rodica Manciu, Alexandru Havriliuc, Leonard Zamă. Moştenitorii generaţiei 2000: Sorin Filip şi Elena Simionesei.