Proiectul „Juniors of CNME”, derulat în perioada 26-30 august, a însemnat pentru bobocii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" Suceava o frumoasă experienţă, un soi de ,,şcoală dinaintea şcolii".
Veniţi în număr foarte mare, bobocii au participat cu entuziasm la activităţile pregătite de colegii lor mai mari şi de profesorii implicaţi. Iniţiativa are în vedere familiarizarea elevilor din clasa a IX-a cu atmosfera vieţii de licean prin joc şi comunicare, dar şi prin activităţi nonformale menite să contribuie la dezvoltarea personală.
Aflată deja la cea de-a III-a ediţie, şcoala de vară „Juniors of CNME” a fost ideea Consiliului Şcolar al Elevilor şcolii şi a rămas proiectul ,,de suflet" al acestora. Din echipa de organizare au făcut parte: preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Ştefan Tărăboanţă, elevii din Biroul Executiv, precum şi numeroşi voluntari, elevi din clasele a X-a sau a XI-a ale liceului: Sabina Ciutac, Vlad Culiţă, Sebastian Lauric etc.
„Succesul şcolii de vară e un <cumul de funcţii>, dacă pot să spun aşa, căci am lucrat ca o echipă, elevi, profesori, părinţi şi directori. Proiectul a fost posibil cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi cu ajutorul domnului Renato Tronciu şi al doamnei Gabriela Cazac, directorii şcolii, care ne-au sprijinit cu spaţii pentru activităţi, ne-au pus la dispoziţie, împreună cu Asociaţia Părinţilor, materiale consumabile pentru proiecte, pentru insigne, pliante şi afişe”, a transmis Ştefan Tărăboanţă.
Acesta a mai punctat că prof. Anca Gorban, consilierul educativ al colegiului, i-a îndrumat pe elevi şi i-a susţinut în implementarea ideilor Şcolii de vară, le-a oferit sugestii, i-a încurajat să „construiască" proiecte pentru viitor.
Alte cadrele didactice implicate au fost: Anamaria Catargiu, Cristina Şerban, Rahila Cuşnir, Cristina Hetriuc şi Felicia Vranău, care au reuşit prin crearea unor contexte de învăţare inedite să demonteze frici şi să sădească interes pentru cunoaştere.
”Treasure hunt", concursuri sportive sau teambuilding
Activităţile din cadrul şcolii de vară s-au derulat în perimetrul şcolii, dar asta nu i-a împiedicat pe organizatori să înscrie, în seria obiectivelor de succes, sesiuni de „treasure hunt", concursuri sportive, spectacol de talente artistice sau teambuilding în aer liber. Cursurile de predare interactivă s-au dovedit, de asemenea, un bun prilej pentru noii liceeni de a se familiariza cu profesorii şcolii şi cu noul statul, de boboci. La rândul lor, elevii din BEX-ul colegiului şi voluntarii au avut ocazia să-şi dovedească abilităţile organizatorice, capacitatea de mobilizare şi, mai ales, deschiderea către noii veniţi în marea familie a „Juniors of CNME”.