joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Fiecare copil contează”

Proiect de reducere a mortalităţii infantile, cu rezultate deosebite, de şapte ani în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de reducere a mortalităţii infantile „Fiecare copil contează”, iniţiat de Salvaţi Copiii - Filiala Suceava,a debutat în judeţul Suceava în 2012 şi a urmărit pe de-o parte dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante prin campaniile de strângere de fonduri, iar pe de altă parte dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunităţile defavorizate. În comunităţile din Pătrăuţi şi Gulia - Dolhasca a fost acordată asistenţă socio-medicală gravidelor, mamelor şi copiilor cu vârsta între 0-5 ani.
Ca urmare a intervenţiei în cele două comunităţi, spun reprezentanţii Salvaţi Copiii Suceava, proporţia copiilor vaccinaţi a crescut la 85% şi, de asemenea, a crescut procentul gravidelor care s-au prezentat la control în primele luni de sarcină şi au făcut investigaţiile necesare conform indicaţiilor medicului care a urmărit sarcina. În localitatea Pătrăuţi, conform datelor furnizate de Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, cabinetul medical al dr. Ramona Ciobanu a fost dotat de către Salvaţi Copiii cu un ecograf în valoare de aproximativ 10.000 de euro, în felul acesta gravidele putând beneficia de control specializat al sarcinii, fără a mai fi nevoite să se deplaseze în Suceava pentru aceste investigaţii. Tot în localitatea Pătrăuţi a avut loc acţiunea „Caravana Gravidelor”, ocazie cu care s-au bucurat de control de specialitate peste 30 de viitoare mame.

 

Tratament stomatologic gratuit pentru 280 de copii

Alte două localităţi în care s-a derulat proiectul „Fiecare copil contează” au fost satul Mironu, comuna Valea Moldovei, şi satul Ciprian Porumbescu, comuna Ciprian Porumbescu. În localitatea Ciprian Porumbescu s-a desfăşurat şi Campania „Zâmbeşte România”, ocazie cu care au beneficiat de control şi tratament stomatologic peste 280 de copii, elevi ai şcolii gimnaziale din localitate.

Din iunie 2016 şi până în prezent, proiectul se desfăşoară în localităţile Voitinel şi Dolheşti (satele Dolheştii Mari, Dolheştii Mici, Valea Bourei, Boura). Beneficiarii proiectului au primit alimente, produse de igienă personală şi pentru locuinţă, precum şi medicamente şi suplimente nutriţionale.
De asemenea, voluntarii Salvaţi Copiii au desfăşurat sesiuni de informare în şcoli pentru a le vorbi tinerilor despre importanţa unei vieţi sănătoase, sănătatea reproducerii, riscurile contactării unei infecţii cu transmitere sexuală, riscurile începerii vieţii sexuale la o vârstă nepotrivită, precum şi riscurile unei sarcini nedorite, la o vârstă nepotrivită. Peste 40 de voluntari au desfăşurat activităţi de informare în unităţi şcolare din Suceava, Siret, Solca, Liteni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Moldoviţa, Ciprian Porumbescu, Adâncate, Calafindeşti, Mironu, Gulia - Dolhasca, Todireşti, Pătrăuţi, Şcheia, Ciocăneşti.

 

Strângere de fonduri

În judeţul Botoşani, proiectul „Fiecare copil contează” s-a derulat, prin intermediul Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, în localităţile Hilişeu – Horea, Balta Arsă, Gorbăneşti, Băneşti, iar 462 de copii din Gorbăneşti au beneficiat de Campania „Zâmbeşte România”. Campania de informare în şcoli s-a desfăşurat în instituţiile din localităţile cuprinse în proiect şi din municipiul Botoşani şi a fost realizată de cei 10 voluntari ai proiectului. În ceea ce priveşte dotarea maternităţilor, prin Campaniile ”Bun venit pe lume” şi ”Un gest pentru o viaţă” au fost strânse fonduri care au contribuit la dotarea cu echipamente performante a spitalelor din Suceava, Botoşani, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului, Dorohoi şi a cabinetului de medicină de familie din Pătrăuţi. 

Fondurile au fost strânse de la persoanele care au donat în cadrul campaniilor desfăşurate în parteneriat cu Shopping City Suceava, Uvertura City Mall Botoşani, Primăria Vatra Dornei, Primăria Câmpulung Moldovenesc, Primăria Dorohoi, Primăria Gura Humorului, Farmacia Oana Maria, ca urmare a spectacolelor realizate cu sprijinul şcolilor şi artiştilor din Botoşani, al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani sau din sponsorizările oferite de SC Rulexim SA, Asociaţia ”Ajută şi vei fi ajutat”, Egger Technologia.
Preşedinta Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, Camelia Iordache, ne-a spus că „fondurile au fost strânse şi în cadrul unor evenimente sportive: maratonistul Tandin Cernica a alergat, în 2014, 110 km, pe distanţa Vatra Dornei – Suceava, iar în 2015, Tandin Cernica a alergat 65 km, pe distanţa Suceava – Câmpulung Moldovenesc. Tot el, în 2016, a realizat un ultramaraton de 90 km, pe distanţa Suceava – Dorohoi – Suceava, împreună cu Teodor Lebădă, Cristian Niga, Mihai Cervinschi, Liviu Ciobanu şi Valentin Rusu.

 

Maratonul Cetăţii Suceava, ediţia a III-a, „speranţă, iubire, îndrăzneală, hotărâre, pentru copii şi pentru şansa lor la viaţă”

În septembrie 2017 a avut loc prima ediţie a Maratonului Cetăţii Suceava, eveniment ce a adunat peste 200 de participanţi la cursele de semimaraton, cros şi cursa populară şi 69 de copii la cursa copiilor. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, AJSPT, Hai în Bucovina, Conline, Shopping City, Energy Fitness Club.

Evenimentul Maratonul Cetăţii Suceava, ediţia 2018, a fost susţinut şi promovat de Cristina Casandra, Andrei Gafiţa, Ioana Poienariu, Rodian Ochea, Cami Enera, Constantin Lucuţar, Vlad Damian, Tudor Macovei. Valoarea totală a donaţiilor făcute de participanţi anul trecut a fost de 18.328 de lei, iar valoarea sponsorizărilor în bunuri şi servicii a fost de 16.507 lei.

Anul acesta, Maratonul Cetăţii Suceava va avea loc pe 21 septembrie. ”Am adunat împreună speranţă, iubire, îndrăzneală şi hotărâre, pentru copii şi pentru şansa lor la viaţă! Te aşteptăm şi pe tine să vii alături de noi la Maratonul Cetăţii Suceava, pe 21 septembrie 2019! Vei fi unul dintre cei care au decis să dea un pic din timpul lor, pentru viitor!”, este mesajul Cameliei Iordache, preşedinta Salvaţi Copiii - Filiala Suceava. Mai multe detalii despre maratonul de pe 21 septembrie puteţi obţine accesând www.maratonulcetatiisuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de reducere a mortalităţii infantile, cu rezultate deosebite, de şapte ani în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect de reducere a mortalităţii infantile, cu rezultate deosebite, de şapte ani în judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei