Cascadorul Valentin Vasilescu şi trupa de călăreţi cu care a participat la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava au plecat, ieri, în pelerinaj la mănăstirile de pe traseul dintre Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Neamţului.
Valentin Vasilescu a declarat că este vorba despre o călătorie călare, pe un drum de circa 150 de kilometri, care va dura cinci zile. El a spus că vor face popas la Mănăstirea Slatina, unde odihnesc domnitorul Alexandru Lăpuşneanu, Doamna Ruxandra - fiica lui Petru Rareş şi cele două fete ale lor, la Mănăstirea Agapia, cu frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, apoi la Mănăstirea Neamţ - cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova, a cărei biserică este ctitorită de voievodul Ştefan cel Mare.
Cunoscutul cascador a mai afirmat că a început să meargă pe cal spre mănăstiri în anul 2014, când a parcurs călare, în 22 de zile, 750 de kilometri de la Bucureşti la Mănăstirea Putna. I-a plăcut şi a repetat experienţa, pe un traseu mai scurt, între cele două cetăţi, după Festivalul Medieval de la Suceava.
Reamintim că şi la ediţia din acest an Valentin Vasilescu a fost în Cetatea Sucevei cu opt dintre caii săi şi cu păsări de pradă. În afară de cascadorie, Valentin Vasilescu mai este scafandru, instructor de echitaţie şi alpinist, crescător de cai, lupi şi păsări de pradă. A fost primul român acceptat în „The Taurus World Stunt Academy“, organizaţia internaţională a cascadorilor, şi primul care a primit Premiul pentru Cascadori al Uniunii Cineaştilor.