Municipalitatea suceveană a suplimentat lista cu obiectivele de investiţii care vor beneficia de finanţare din creditul de 25 de milioane de lei, aprobat încă din 2016, dar la care nu a avut acces până acum, din cauza restricţiilor impuse de Guvern.
În şedinţa de Consiliu Local de joi, aleşii locali au aprobat o nouă listă de investiţii pentru care vor putea fi folosiţi banii din credit, în limitele tranşei aprobate pentru acest an, în valoare de 14,7 milioane de lei.
Astfel, pe lângă cele opt obiective prinse în lista iniţială au mai fost adăugate încă şase.
„În plus faţă de ce aveam prins la finanţare anul acesta am introdus modernizarea străzii Traian Ţăranu - 2 milioane de lei, modernizarea străzii Micşunelelor - 150.000 de lei, construire hală cu parcare subterană pentru Piaţa George Enescu - 1,5 milioane de lei, sistematizare pe verticală alei şi parcări la blocurile ANL - 700.000 de lei, alimentare cu apă şi canalizare în cartierul Tătăraşi - 500.000 de lei şi continuarea lucrărilor la sala de gimnastică a Colegiului Naţional <Spiru Haret> - 416.000 de lei. Astfel, anul acesta, în ciuda insecurităţii economice, avem asigurată finanţarea pentru 14 lucrări de investiţii importante”, a spus primarul Ion Lungu, iniţiator al proiectului.
Lista de investiţii mai cuprinde realizarea rutei alternative Suceava-Botoşani (cu podul nou peste apa Sucevei), extinderea reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, realizare drumuri şi parcări în cartierul Europa, modernizarea Ştrandului Iţcani, reabilitarea reţelelor de termoficare, alimentarea cu energie electrică a bazei TPL din Burdujeni Sat, construirea unei sere floricole şi a unui Centru de documentare informare şi laboratoare la Colegiul Naţional ”Petru Rareş”.
Edilul sucevean a precizat că a suplimentat lista de investiţii pentru a fi sigur că tranşa de 14,7 milioane de lei aferentă anului 2019 din creditul angajat de municipalitate va fi cheltuită în totalitate, deoarece, în caz contrar, există riscul ca accesul la acei bani să fie reportat tocmai în anul 2021, deoarece în 2020 devine operaţională a doua tranşă, de 10,3 milioane de lei.
Împrumutul de 25 de milioane de lei aprobat de Consiliul Local Suceava încă din 2016 a fost contractat ulterior la CEC Bank, cu o maturitate de 10 ani.