Judeţul Suceava va avea un reprezentant în biroul executiv al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în persoana lui Rafael Barac Bologa, elev al Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava.
Acesta a fost ales vicepreşedinte al structurii în cadrul celei de-a XXIX-a Adunări Generale a CNE, de la Iaşi, de la finele lunii iulie.
În prezent, Rafael activează în postura de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, unde militează pentru îmbunătăţirea mediului educaţional şi ascultarea de către decidenţi a vocii elevilor suceveni.
La Iaşi, în faţa Adunării generale, Rafael a subliniat importanţa implicării fiecărui elev în schimbarea şi perfecţionarea mediului educaţional: „Nu suport să văd cum lucrurile din jurul meu nu funcţionează bine, motiv pentru care am ales să contribui la schimbarea pe care ne-o dorim toţi”.
Rafael este un elev care a luptat, încă din învăţământul gimnazial, pentru drepturile şi interesele elevilor suceveni, dar şi ale celor români, începând cu mandatul său de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. Potrivit biroului de presă al Consiliului Judeţean al Elevilor, „contrar stereotipurilor privind implicarea în societate de la o vârstă fragedă, Rafael ne-a demonstrat că vârsta nu reprezintă un impediment în schimbare, ci o rampă de lansare în soluţionarea carenţelor societăţii, respectiv ale educaţiei. Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, singura structură reprezentativă a drepturilor şi intereselor elevilor suceveni, îi doreşte lui Rafael un mandat productiv, direcţionat spre nevoile reale ale elevilor din România”.
Dezbateri şi sesiune electorală
La evenimentul de la Iaşi, judeţul Suceava a fost reprezentat de preşedintele structurii – Rafael Barac Bologa, vicepreşedintele Ana Croitoru, secretarul Dan Mârşu şi directorul departamentului pentru învăţământul gimnazial şi teoretic, Ana Boicu.
„Biroul Executiv al CNE şi reprezentanţii a 41 de Consilii Judeţene ale Elevilor şi ai Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti se întâlnesc în cadrul Adunării generale pentru a dezbate dificultăţile elevilor întâlnite în unităţile de învăţământ, atât la nivel local şi judeţean, cât şi la nivel naţional, dezbateri ce au drept rezultat identificarea soluţiilor pentru diminuarea problemelor elevilor”, a mai transmis Consiliul Judeţean al Elevilor.
Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost elaborarea şi publicarea Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivel judeţean, respectiv naţional, formarea iniţială şi continuă a elevilor reprezentanţi, stabilirea unor paşi concreţi în vederea creşterii gradului de incluziune educaţională din şcoli, realizările structurii în mandatul 2018-2019 şi priorităţile specifice mandatului următor.
De asemenea, a avut loc şi sesiunea electorală în cadrul căreia a fost aleasă noua componenţă a Biroului executiv al Consiliului Naţional al Elevilor.