miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Împotriva naturii

Flori-de-colţ protejate de lege, culese fără număr de săteni din zona Ostra-Stulpicani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva fotografiipostate pe o reţea de socializare au născut adevărate controverse. Mai mulţi oameni, membri ai aceleiaşi familii, cel mai probabil din judeţul Suceava, s-au fotografiat în vârful muntelui, cu buchete mari de flori-de-colţ în mâini. Chiar dacă florile nu fuseseră culese dintr-o arie protejată, ele sunt totuşi protejate prin lege, fiind declarate monument al naturii.

Dacă pe reţelele de socializare fotografiile au stârnit un val de indignare, prin care oamenii s-au arătat extrem de deranjaţi de isprava sătenilor care în mod probabil nici nu ştiu cu ce au greşit, prezenţa lor acolo nu a rămas fără ecou. Autorităţile statului, în frunte cu poliţia, Garda de Mediu şi nou înfiinţata Agenţie Naţională pentru Arii Protejate, au început cercetările. Echipele de control au mers la faţa locului şi au constatat faptul că acele flori nu au fost culese din Masivul Rarău, unde se află o arie protejată, ci de pe un alt munte. Însa chiar şi în aceste condiţii, cei care le-au cules nu vor scăpa de răspundere, fiind vorba în acest caz tot de o încălcare flagrantă a legii.

Pe numele celor care au ignorat faptul că plantele sunt protejate au fost deschise cinci dosare penale, ei fiind cercetaţi pentru distrugerea acestor minunate flori, monumente ale naturii.

Chiar şi localnicii din zona Ostra-Stulpicani, de unde se trag cei învinuiţi, spun că nu au mai pomenit aşa ceva. ”Oamenii mai culeg câte o floare să o preseze şi să o poarte la pălărie, însă de atâtea flori rupte din natură e mare păcat”, ne-a declarat un localnic. Cei care le-au cules riscă acum amenzi între 3.000 si 6.000 de lei, sau chiar  pedeapsa cu închisoarea pentru gestul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flori-de-colţ protejate de lege, culese fără număr de săteni din zona Ostra-Stulpicani.
 Vizualizări articol: 6284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flori-de-colţ protejate de lege, culese fără număr de săteni din zona Ostra-Stulpicani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei