În judeţul Suceava, la proba E (proba scrisă) din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2019, au fost stabilite cinci centre de examen şi două centre zonale de evaluare.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Ioan Cezar Anuţei, inspector şcolar, a declarat că în examen sunt înscrişi 1.630 de candidaţi, dintre care 1.169 provin din promoţia curentă şi 461 din promoţiile anterioare.
Centrele de examen pentru bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2019, sunt următoarele: Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava şi Liceul cu Program Sportiv Suceava. Centrele zonale de evaluare: Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava. Lista unităţilor arondate la fiecare centru de examen se află pe site-ul IŞJ Suceava.
Sesiunea august-septembrie debutează cu probele scrise şi nu cu cele de evaluare a competenţelor
Perioada de înscriere pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a avut loc în perioada 15-19 iulie, însă candidaţii din promoţia 2019 care au avut de susţinut examene de corigenţă s-au putut înscrie pe 26 iulie, în condiţiile în care au promovat anul şcolar.
La bacul din toamnă sunt aşteptaţi elevii care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat sau nici măcar nu s-au înscris, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac.
Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.
În acest an, sesiunea august-septembrie debutează cu probele scrise şi nu cu cele de evaluare a competenţelor.
Astfel, pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura română, 22 august: limba şi literatura maternă, 23 august: proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.
Examenul continuă cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română (27, 28 august), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - 29 august, evaluarea competenţelor digitale - 30 august şi 2 septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - 2 şi 3 septembrie. Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00. Pe 7 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.