Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avalanşă de sesizări

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, îngropată în reclamaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încălcarea prevederilor legale îndeosebi în ceea ce priveşte normele de bună convieţuire duce la situaţii în care toată lumea reclamă pe toată lumea, la forurile de resort. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava se confruntă cu o situaţie fără precedent, numărul mare de sesizări făcând ca aproape întreaga activitate a inspectorilor să fie canalizată pe verificarea reclamaţiilor.

Potrivit directorului executiv al DSP, dr. Liliana Grădinariu, de la începutul acestui an până în prezent s-au înregistrat 189 de petiţii. Dacă în primele luni numărul reclamaţiilor a fost, în medie, de 20: în ianuarie - 19, februarie – 11, 20 în luna martie şi 25 în luna aprilie, în luna mai petiţiile au ajuns la 35, în iunie au fost 36, iar de la începutul lunii iulie, adică în 16 zile lucrătoare, s-au înregistrat deja 42 de petiţii, de pe întreg teritoriul judeţului Suceava. Problema este că cei 13 inspectori de la Serviciul Control în Sănătate Publică din cadrul DSP au doar două maşini pentru deplasare în teren în vederea constatării aspectelor semnalate, ceea ce face ca aproape întreaga activitate a acestui departament să fie concentrată asupra plângerilor, în detrimentul acţiunilor tematice de control.

Directorul DSP a spus că cel mai frecvent sunt reclamate probleme de mediu, în special depozitări necontrolate de deşeuri menajere, fecaloid-menajere şi industriale, lipsa platformelor de depozitare a reziduurilor zootehnice, lipsa foselor vidanjabile care deservesc locuinţele persoanelor, construcţia acestora la o distanţă necorespunzătoare faţă de vecinătăţi sau faţă de sursele de apă producând disconfort. Marea majoritate a plângerilor adresate Direcţiei de Sănătate Publică au fost întemeiate, dr. Liliana Grădinariu arătând că pentru 98% dintre petiţii au fost emise termene de intrare în legalitate, s-au dispus măsuri de remediere şi sancţiuni.

Menţionăm că DSP a cheltuit până acum 5.209 lei pe deplasarea inspectorilor în teren pentru activitatea de soluţionare a petiţiilor, şi asta pentru că oamenii fie nu se informează, fie încalcă legislaţia cu bună ştiinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Sănătate Publică Suceava, îngropată în reclamaţii.
 Vizualizări articol: 2804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Direcţia de Sănătate Publică Suceava, îngropată în reclamaţii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei