marţi, 16 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 163 (7164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

„Jocul de-a vacanţa” în vacanţă, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ion Cuza” din Fălticeni, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a desfăşurat, în perioada 1-12 iulie, mai multe activităţi reunite sub genericul „Jocul de-a vacanţa”. În proiectul de tip Şcoală de vară au fost implicaţi 70 de elevi ai şcolii împreună cu părinţii, 15 cadre didactice, Asociaţia de părinţi „Artur Gorovei”, dar şi comunitatea locală prin Grupul local de tineret „Aripi în Europa”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”.

Derulat pe parcursul a două săptămâni, proiectul iniţiat de profesoarele Daniela Ilicăi, Brânduşa Nisioi şi Dana Crăciun, coordonat de prof. Maria Vasilache, informatician Arsineta Parfenie şi bibliotecar Doriana Stan, a inclus activităţi atractive şi educative cu o tematică variată, cum ar fi sport şi mişcare, dezvoltare personală, cultură şi tradiţii, aprofundarea limbii engleze, activităţi outdoor şi de recreere fiind în acelaşi timp un spaţiu adecvat pentru petrecerea timpului liber într-un mod creativ şi plăcut prin implicarea copiilor în activităţi care să le contureze competenţe de comunicare, sociale şi care să le dezvolte spiritul civic.

 

O alternativă de petrecere plăcută şi instructivă a vacanţei

Prof. Maria Vasilache ne-a declarat:„Şcoala de vară este un proiect care se înscrie în aria proiectelor personalizate care s-au desfăşurat în instituţia noastră. Ţinând cont de specificul comunităţii, care se regăseşte în profilul copilului şcolii noastre, bazându-ne pe entuziasmul curiozităţii caracteristic vârstei şcolarilor mici, luând în considerare propunerile şi aşteptările formulate de copii, am propus, prin acest proiect, activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului, dar mai ales, pentru cel petrecut apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Dincolo de toate acestea, trebuie să accentuăm esenţa proiectului – socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii învaţă să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în ei şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură. Prin acest proiect şcoala va deveni un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă. Va fi o nouă experienţă din viaţa de şcolar. Şi va fi una plăcută!”

 

Şezătoarea poveştilor, jocuri şi excursie

Printre activităţile cele mai apreciate de copii realizate de iniţiatori, coordonatori şi colaboratori (profesorii Adelina Haidău, Gabriela Vîrvara, Ionuţ Tanasă, Alina Ciornei, Alexandra Tocănel, Ana Arcip, Lăcrămioara Blanariu, Valentina Irimia, Mariana Oşlobanu), s-au numărat jocurile distractive, întrecerile sportive, drumeţiile, excursia de trei zile organizată în Maramureş, activităţile realizate împreună cu voluntarii Grupului Local de Tineret ,,Aripi în Europa”.

De asemenea, jocurile educative în limba engleză, Şezătoarea poveştilorîn cadrul căreia au fostconfecţionate măşti ale personajelor din povesti, punerea în scenă a operelor literare studiate la orele de limba şi literatura română, jocurile de rol şi confecţionarea unor elemente ale portului popular, atelierele de artă decorativă/pictură/împletit/croşetat au atras un număr mare de participanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Jocul de-a vacanţa” în vacanţă, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Jocul de-a vacanţa” în vacanţă, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei