Un plutonier jandarm suspendat din structura militară, care a fost trimis în judecată într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a 27 de infracţiuni, în special de abuz în serviciu, faptele fiind legate de perioada în care acesta a fost încadrat la Grupa de Jandarmi Dolhasca, a fost condamnat definitiv, ieri, de magistrații Curții de Apel Suceava, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Pentru Paul Ciprian Zamă sentința este una extraordinară, având în vedere că la prima instanță, Tribunalul Suceava, primise 7 ani de închisoare cu executare.
Pedepsele inculpatului au fost mult reduse, cea mai mare, de 2 de ani închisoare, fiind aplicată pentru abuz în serviciu.
Judecătorii nu numai că i-au redus pedeapsa de la 7 la 3 ani, dar au considerat și că aceasta poate fi suspendată, astfel că Zamă nu va face nici o zi de închisoare. Asta bineînțeles doar dacă va respecta regulile obligațiile impuse în termenul de supraveghere. Printre altele, bărbatul are de prestat 80 de zile de muncă în folosul comunității.
Paul Ciprian Zamă, domiciliat în Dolheşti, a ajuns în spatele gratiilor în luna iulie a anului 2015, acuzat de 14 infracţiuni de abuz în serviciu, 12 fapte de fals intelectual şi o infracţiune de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii unui folos necuvenit. Succint, Zamă a fost acuzat că a falsificat înscrisuri din lucrările ce i-au fost repartizate spre soluţionare în scopul nesancţionării unor contravenţii şi a măsluit procese verbale de contravenţie, urmărind însuşirea ilegală a amenzilor aplicate (uneori eliberând chitanţe justificative în fals).
De asemenea, plutonierul Zamă a fost pus sub învinuire şi pentru că ar fi divulgat informaţii despre controalele organelor de poliţie şi jandarmerie prin care se urmărea combaterea braconajului piscicol pe râul Siret.