Construcția noului Ștrand Ițcani ar putea începe în acest an, dacă unica ofertă depusă la licitația organizată de Primăria Suceava va fi eligibilă. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferință de presă, că singura ofertă înregistrată la licitația pentru proiectarea și execuția noului ștrand a fost făcută de asocierea firmelor Conbucovina, Loial, Art Peisaj și Moldproiect. Lungu a afirmat că „sunt firme puternice, cu experiență” și că speră ca oferta lor să fie eligibilă, astfel încât lucrările să poată începe chiar din acest an. Investiția este estimată la 9,73 milioane de lei, cu termen de execuție de 24 de luni. Primele 5 milioane de lei sunt deja disponibile, dintr-un împrumut luat de municipalitate. Noul ștrand va fi construit pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand și va avea un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 de metri pătraţi, un bazin cu apă sărată, de 250 de metri pătraţi, un bazin pentru copii, de 420 de metri pătraţi; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare.
În total, noul ștrand va avea trei bazine, din care unul cu apă sărată, un spaţiu de joacă pentru copii, două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 de metri pătraţi, o platformă de plajă de 700 de metri pătraţi, un spaţiu verde pentru relaxare, un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ.
Pe lângă reţelele de utilităţi, proiectul include dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video.
Iniţial, ştrandul trebuia să fie modernizat pe vechea structură, însă expertiza efectuată de specialiști în domeniu a scos la iveală faptul că la toate cele trei bazine, C1- cu o suprafață construită de 752 mp și adâncime de 0,45-0,65 m, C2, cu o suprafață de 274 mp și o adâncime de 2 m și C3, de 771 mp și adâncime de 2.00-2,35 m, suprafața betonului prezintă zone mari și extinse degradate din cauza condițiilor de mediu. Pentru că rosturile de turnare nu au fost tratate corespunzător, au apărut crăpături pe toată lungimea acestora, înregistrând infiltrații și pierderi de apă. La toate trei sunt prezente fisuri extinse atât în radier, cât și în pereți. O eventuală reabilitare ar fi fost mai scumpă decât demolarea şi reconstrucția.