Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu, ci o necesitate, deoarece au rolul de a proteja ochii şi zona sensibilă din jurul acestora.
Astfel, cei care sunt interesaţi să achiziţioneze o pereche de ochelari de soare trebuie să fie atenţi nu doar la partea estetică, ci şi la calitatea lentilei.
Optik Tataru recomandă sucevenilor să aleagă ochelari de soare cu lentile care blochează radiaţiile UV în proporţie de 100%. Ochelarii de soare polarizaţi nu permit trecerea undelor de lumină din plan orizontal, oferind un contrast mai bun, iar culorile rămân naturale, nealterate de nuanţa lentilei.
La Optik Tataru sucevenii pot alege dintr-o gamă diversificată de ochelari de soare de la brand-uri cu renume în domeniu, precum Ray Ban, Vogue, Polaroid, Enox, Solano şi multe altele.
„Avem soluţii şi pentru persoanele purtătoare de ochelari de vedere. Indiferent de viciile de refracţie pe care le au, acum pot purta ochelarii de soare preferaţi, având lentile cu dioptrii. În acest sens, le punem la dispoziţie o paletă variată de nuanţe pentru personalizarea ochelarilor”, au transmis reprezentanţii Optik Tataru.
Specialiştii vederii vă aşteaptă în cele 10 locaţii Optik Tataru pentru a va inspira în alegerea soluţiei optime, atunci când vine vorba de vedere şi protejarea ei.
Optik Tataru are 10 puncte de lucru: în Suceava (zona centrală şi în Burdujeni, staţia Orizont), Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi, Paşcani, Dorohoi, Botoşani.
De ce sunt importanţi ochelarii de soare
Reprezentanţii Optik Tataru menţionează că este indicat să ţinem cont de sfaturile specialiştilor referitoare la protecţia solară, în condiţiile în care expunerea îndelungată la razele soarelui poate avea efect nociv asupra corpului nostru.
Razele UV nu afectează doar pielea, ci şi ochii, astfel că diverse afecţiuni ale ochiului au fost asociate cu expunerea îndelungată la radiaţiile UV.
Cea mai frecvenţă problemă oculară este fotokeratita care se manifestă prin fotosensibilitate, lăcrimare abundentă şi senzaţie de nisip în ochi. Radiaţiile UV favorizează dezvoltarea pterigionului (creşterea anormală a ţesutului conjunctiv în zonă nazală a corneei) şi a pingueculei (îngroşare a conjunctivei de culoare gălbuie, aproape de cornee). Aceste creşteri pe suprafaţa corneei, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot duce, în funcţie de gradul de dezvoltare, la obturarea vederii. Expunerea la razele solare poate cauza la nivelul ochilor diferite patologii, cum ar fi cataractă şi degenerescenţă maculară.