Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Provocarea lansată de o suceveancă pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvicultorii vor juca un rol foarte important în lupta de atenuare a efectelor schimbărilor climatice – aceasta este convingerea unei tinere sucevence, care a lansat o provocare la nivel naţional.

Irina Andronache, reprezentanta Direcţiei Silvice Suceava şi a noii generaţii de silvicultori din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, a lansat o provocare - aceea ca toţi silvicultorii din România să sprijine proprietarii de terenuri nefolosite pentru a fi împădurite, contribuind astfel la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice sunt o preocupare majoră a lumii moderne. Plantarea puieţilor de arbori este cel mai eficient mod de combatere a efectelor schimbărilor climatice. Organizaţia Naţiunilor Unite ne atenţionează că în lume există terenuri abandonate pe care s-ar putea planta 1,2 trilioane de puieţi. Astfel am anula un deceniu de emisii de dioxid de carbon în atmosferă. La noi, în România, Romsilva îşi îndeplineşte misiunea în grădina proprie, producând anual aproximativ 45 de milioane de puieţi. În cinstea românilor de pretutindeni, lansez o provocare tuturor silvicultorilor, de la stat şi din sectorul privat, să-i ajute pe ceilalţi proprietari de terenuri să le împădurească. Astfel vom contribui cu toţii la reducerea impactului schimbărilor climatice, la utilizarea durabilă şi sustenabilă a acestor terenuri, cât şi la crearea beneficiilor de mediu pentru comunităţile locale. Haideţi împreună să ajutăm Planeta Pământ!”, a spus Irina Andronache, invitată să ia cuvântul la cea de-a 29-a ediţie a Zilei Silvicultorului, care a fost organizată în comun de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, administratorul pădurilor proprietatea publică a statului, şi Asociaţia Proprietarilor de Păduri.

„Cu toţii avem acest crez, haideţi să-l ducem la îndeplinire!”, a răspuns prompt  directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, care a precizat că Regia Naţională a Pădurilor regenerează în acest an 12.615 hectare fond forestier, din care 7.935 de hectare prin regenerări naturale şi 4.680 de hectare prin plantare de puieţi forestieri. În total, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi toamnă, anul acesta vor fi plantaţi peste 27 de milioane de puieţi forestieri, investiţiile în regenerarea pădurilor de stat fiind de peste 192 de milioane de lei numai anul acesta.

În ultimii cinci ani, în pădurile de stat administrate, Romsilva a regenerat 79.601 hectare, plantând peste 170 de milioane de puieţi forestieri, şi a investit în lucrările de regenerare a pădurilor 593 de milioane de lei.

De acord cu această provocare s-au declarat toţi cei prezenţi la eveniment, inclusiv ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, dar şi preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Păduri, Adrian Creţu.

RNP – Romsilva administrează 3,14 milioane hectare de păduri proprietate publică a statului, din care 80% sunt certificate la nivel internaţional, 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă cumulată de peste 850.000 de hectare, 12 herghelii de stat şi patru depozite de armăsari, iar pe bază de contract asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Asociaţia Administratorilor de Păduri este organizaţia profesională a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, înfiinţată în 2004, care reuneşte peste o sută de ocoale silvice de regim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Provocarea lansată de o suceveancă pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice.
 Vizualizări articol: 3250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Provocarea lansată de o suceveancă pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei