Tensiuni la Rădăuţi, unde un consilier local ales pe listele PMP şi-a depus mandatul pe care-l deţinea în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Servicii Comunale SA. Bogdan Adrian Nicolau, care a deţinut şi funcţia de viceprimar în Rădăuţi timp de câteva luni, şi-a înregistrat demisia la sediul societăţii şi a explicat şi care sunt motivele pentru care a luat această decizie.
„Principalul motiv a fost lipsa totală de transparenţă şi comunicare între conducerea societăţii şi mine, pe toată durata celor trei ani de mandat. Paradoxal, în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, cel de-al doilea membru AGA, în persoana domnului consilier PSD Mihai Reman, a afirmat public că dumnealui este consultat zilnic de către conducerea SC Servicii Comunale SA, lucru care mi-a dat foarte mult de gândit”, a explicat consilierul local Bogdan Nicolau.
Practic, în cei trei ani pe care i-a petrecut în AGA de la Servicii Comunale Rădăuţi consilierul local ales pe listele PMP ar fi avut un rol mai mult decorativ, iar deciziile au fost luate fără a fi informat în mod corespunzător despre ceea ce se petrece în această societate.
Şi nu a fost singurul motiv de nemulţumire al preşedintelui PMP Rădăuţi. Acesta a invocat şi alte aspecte cu care s-a confruntat în cei 3 ani de mandat.
„Un alt motiv, deloc neglijabil, este faptul că nu aţi binevoit să răspundeţi în nici un fel petiţiei mele legate de efectuarea unui studiu de oportunitate pentru achiziţionarea staţiei de asfalt şi nici nu cunosc să aveţi întocmit un business plan din care să reiasă profitabilitatea acestei investiţii, dar şi modul în care veţi reuşi să amortizaţi sau să acoperiţi cheltuielile aferente ratelor bancare pentru aceasta”, a mai spus Bogdan Nicolau.
Prin această demisie a lui Bogdan Nicolau din funcţia deţinută în AGA de la SC Servicii Comunale SA principalul partid din Consiliul Local Rădăuţi a mai pierdut un vot. În acest moment, există un echilibru foarte precar în ceea ce priveşte nivelul de forţe din deliberativul rădăuţean.
PSD are şapte consilieri locali, care se bazează pe sprijinul celor doi aleşi ai Uniunii pentru Rădăuţi şi unul de la ALDE. Asta înseamnă 10 voturi dintr-un total de 19, ceea ce înseamnă că PSD are asigurată pe moment majoritatea.
De partea cealaltă, PNL are cinci consilieri locali, cărora li se adaugă cei doi aleşi PMP, dar şi doi oameni ai ALDE. Rămâne de văzut cum va fi gestionată această situaţie şi dacă PSD va reuşi să-i convingă pe consilierii pe care se bazează acum să susţină şi pe mai departe proiectele propuse de la principalul partid de guvernământ.