Întrunirea comitetului director al Asociației Municipiilor din România, pentru prima dată, la Suceava, a adus aici zeci de primari ai marilor orașe din țară, care, timp de două zile, au vizitat orașul, au analizat proiectele puse în practică aici și au discutat strategiile pe care vor merge în perioada următoare.
În acest context, președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, primar al sectorului 3 București, a făcut o serie de aprecieri atât în privința Sucevei - „un oraș frumos, bine îngrijit, cu performanțe în aplicarea proiectelor”, cât și a lui Ion Lungu - „un primar cu multă experiență, aflat la al cincilea mandat”.
„Al patrulea, Doamne ajută să fie al cincilea!”, l-a corectat imediat Ion Lungu, zâmbind.
Robert Negoiță a remarcat în special reușita Sucevei în a implementa o serie de proiecte care pot fi luate ca exemplu în alte orașe, de la modernizarea iluminatului public, introducerea transportului electric, asigurarea încălzirii orașului de la o centrală pe biomasă, până la realizarea unei zone de agrement și recondiționarea Cetății de Scaun.
„Sunt onorat că acest comitet director s-a desfășurat astăzi la Suceava, cu o ordine de zi foarte importantă. Aceste întâlniri sunt foarte utile, existând un schimb de experiență între marile orașe din România.
Mă bucură faptul că am prezentat și noi câteva proiecte, precum cel de iluminat public, realizat pe fonduri elvețiene, proiectul de transport electric, centrala pe biomasă, Cetatea de Scaun, zona de agrement, statuia lui Ștefan cel Mare, bazele de încărcare a mașinilor și bicicletelor electrice și nu numai...
Ne dorim ca acest schimb de experiență, ceea ce învățăm unii de la alții, să ducă la progresul orașelor noastre, spre ceea ce ne dorim cu toții, orașe inteligente, orașe europene”, a spus Ion Lungu, care face parte din conducerea AMR.