Sâmbătă, 1 iunie,Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a organizat faza finală a primei ediţii a Concursului aplicativ de Educaţie Ecologică “Micii inventatori eco”. Au participat cu lucrări un număr de 90 de concurenţi din şase şcoli şi trei grădiniţe din ţară şi din Republica Moldova.
Pentru prima secţiune a competiţiei, Moda Eco, echipajele au prezentat o paradă a modei, elevii fiind îmbrăcaţi cu obiecte de îmbrăcăminte confecţionate din materiale reciclabile. Pentru cea de a doua secţiune, Jucării, au fost realizate jucării din materiale din natură sau reciclabile. La cea de-a treia secţiune, Micul inventator, au fost prezentate machete din materiale refolosibile care ilustrează experimente ştiinţifice studiate în cadrul orelor de Ştiinţe. Juriul, care a fost alcătuit din cadre didactice şi elevi ai şcolii gazdă, a avut o misiune dificilă, urmărind în principal integrarea obiectelor reciclabile în obiecte utile zi de zi sau care pot trage un semnal de alarmă privind poluarea planetei.
S-au remarcat elevii de la Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din Chişinău, Republica Moldova, îndrumaţi de prof. Ana Peleavschi, elevii de la Şcoala Gimnazială Bosanci - profesor Monica Elena Leceanu, elevii de la Şcoala Gimnazială “Vasile Tomegea” din Boroaia - profesoare îndrumătoare Mihaela Dulgheru şi Brânduşa Drăniceru, elevii de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, pregătiţi de profesoarele Simona Bejenaru, Nicoleta Dascălu, Mihaela Ichim, Maria Lupu, Mihaela Mărian, elevii de la Şcoala Gimnazială “Petru Muşat” din Siret, coordonaţi de profesor Mihaela Cost, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava, îndrumaţi de prof. Mihaela Rusu, prof. Maria Ienache şi prof. Anca Căldăruș.
Proiectul, coordonat de prof. Carmen Elena Benke şi prof. Alexandrina Trişi, îşi propune promovarea formării competenţelor şi atitudinilor necesare pentru a înţelege relaţiile dintre oameni şi natură, cunoaşterea compoziţiei şi a lumii înconjurătoare, cunoştinţele teoretice putând fi aplicate în experimente interesante care se efectuează cu materiale biologice, alimente, apă, aflate la îndemâna copiilor. Societatea Simos Com a fost alături de participanţii la concurs, dăruindu-le bucurii dulci.