Absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava au marcat, în această săptămână, finalul celor patru ani de liceu într-o atmosferă festivă, ceremonia de absolvire desfăşurându-se la Magnificus Plaza Suceava.Presărat cu emoţii mari, cu bucurii şi regrete și speranţe pentru viitor, evenimentul a beneficiat de participarea dr. Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA.
Absolventă a Liceului „Ștefan cel Mare”, promoția 1974, actualmente stabilită înMinessota, dr. Cabuz a fost aleasă, în 2017, membru al Academiei Naţionale de Inginerie din Statele Unite, cea mai prestigioasă recunoaştere profesională pentru inginerii cercetători din Statele Unite ale Americii.
Aceasta le-a vorbit celor 188 de proaspeți absolvenți despre viitor, i-a încurajat în tot ceea ce urmează să întreprindă și i-a îndemnat să fie „cetățeni ai lumii”.
”Îmi face deosebită plăcere să salut prezența la festivitate a unuia dintre absolvenții arhetipali ai școlii noastre – doamna doctor inginer Cleopatra Cabuz, membru al Academiei de Științe a S.U.A., Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”, a arătat, la rândul său, directorul colegiului, prof. Dan Popescu.
Cea mai înaltă distincţie a colegiului, diploma și placheta de onoare, a fost acordată şefului de promoţie Catinca Dobroghii, elevă cu 10 pe linie în toți anii de liceu.
„Vă acordăm încrederea de a deveni nu atât oameni de succes, cât, mai ales, oameni de valoare”
Absolvenții celor șase clase de-a XII-a au fost felicitați și de directorul Dan Popescu, acesta menționând că, alături de ceilalți profesori, și-a propus să le împărtășească „lecția perseverării, a dragostei de adevăr și onoare, a curajului de a transforma visurile în realitate”.
„Sperăm că în acești frumoși ani eventuala imagine de coșmar a școlii, dacă a existat, a fost înlocuită cu certitudinea unei instituții generatoare de instrucție științifică de calitate în care v-ați dezvoltat armonios având acum, la vârsta marilor întrebări, capacitatea asumării responsabile a viitorului”, a mai completat Dan Popescu.
Acesta le-a mulțumit tinerilor că i-au fost parteneri în provocatoarea aventură a cunoașterii și i-a asigurat că sugestiile pe care ei le-au oferit în chestionarele de impact vor intra în beneficiul următoarelor generații de ștefaniști.
„Sunteți deja reprezentanți de seamă ai ethosului ștefanist, care – să nu uitați - este o stare de spirit cu vocația performării. De aceea vă acordăm cu empatie încrederea de a deveni nu atât oameni de succes, cât, mai ales, oameni de valoare, așa cum s-au realizat miile de absolvenți ai unei veritabile alma mater!”, a mai transmis Popescu.