„Hai să facem împreună afaceri acasă! Chemăm oameni de afaceri români de succes, din Țară și din Diaspora, să pornim noi parteneriate strategice și de afaceri pentru România” este îndemnul celei de-a patra ediții a RePatriot Summit, care va avea loc în Bucovina, în toamna acestui an, reunind peste 300 de oameni de afaceri români, din țară și de peste hotare.
Organizatorii proiectului RePatriot, Romanian Business Leaders, un puternic grup de peste 150 de oameni de afaceri din România, au anunțat că perioada de desfășurare a evenimentului este 3-6 octombrie 2019, locația exactă nefiind încă stabilită.
„Noi considerăm că trebuie să acționăm în mod direct pentru a construi o Românie mai bună și prin exemplul nostru personal, cu cheltuiala noastră, să-i determinăm și pe alții să ne urmeze. Prin sinergia administrației locale și oamenii de afaceri, de cealaltă parte, putem să creăm a doua emigrare, dar în sens invers”, a spus Marius Bostan, inițiator al proiectului RePatriot.
Proiectul lor beneficiază din plin de susținerea Consiliului Județean Suceava, al cărui președinte, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri că va încheia un parteneriat cu această organizație, pentru promovarea județului și atragerea de investitori.
„Vom face și o prezentare a potențialului turistic la întâlnirea din toamnă, dorim să promovăm turismul din Bucovina, iar prin atâția membri Repatriot putem avea o mulțime de ambasadori ai Bucovinei. De aceea i-am invitat și la două evenimente care au loc până la summit – întâlnirile din cadrul Lunii Diasporei, în august, precum și la Octoberfest, de la jumătatea lunii septembrie”, a precizat Gheorghe Flutur, după discuțiile avute cu Marius Bostan, inițiatorul programului RePatriot și membru al Romanian Businnes Leaders.
Summitul anual RePatriot aduce la aceeași masă peste 300 de oameni de afaceri români de pretutindeni.
Cele trei ediții anterioare s-au concretizat în idei de business în sectoare precum IT, eficiență energetică, turism, agricultură, construcții și tehnologie.
“Este extraordinar că această importantă manifestare va fi în județul Suceava pentru că parteneriatul cu oamenii de afaceri aduce investiții și dezvoltare. Românii de pretutindeni sunt frații noștri și îi așteptăm acasă. Fraților, veniți în Bucovina, vă așteptăm cu brațele deschise pe acest sfânt pământ românesc. Ușa mea este deschisă în permanență celor care doresc să investească în județ, care se vor bucura de tot sprijinul autorităților”, a completat Gheorghe Flutur, unul dintre principalii susținători ai mișcării de conectare a Diasporei cu țara.
Dacă turismul era o tematică inevitabilă a discuțiilor care vor avea loc la summitul din Bucovina, o alta, foarte actuală și stringentă, care va fi abordată din prisma nevoilor și soluțiilor, este cea a forței de muncă.