Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 112 (7113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ca înainte de 1989

Sedii de poliție la doi paşi de Suceava: o casă bătrânească ce stă să cadă şi o clădire fără apă curentă şi cu veceu în curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mulți dintre polițiştii care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural în județul Suceava au parte de condiții de muncă ce nu diferă prea mult de cele dinainte de 1989. Printre cei care au parte de condiții dintre cele mai proaste sunt polițiştii de la Secția Rurală Adâncata, aşadar de la doi paşi de municipiul Suceava.

Secția Rurală Adâncata, care gestionează problematica infracțională pe zona Adâncata, Hănțeşti, Mitocu Dragomirnei şi Zvoriştea, îşi are sediul într-o clădire fără apă curentă şi toaletă.  Celor 14 polițişti de la această secție, cu tot cu comunele arondate, le cade tavanul în cap la propriu, clădirea fiind într-o stare jalnică, atât la interior, cât şi la exterior. Cei 14 polițişti au la dispoziție pentru necesitățile fiziologice un veceu în curte. În comuna vecină, într-o casă bătrânească ce este un adevărat pericol, fiind proptită în bârne pe o porțiune care dă semne de prăbuşire, se află Postul comunal de Poliție Mitocu Dragomirnei.

 

Lângă casa bătrânească este o clădire nouă, nefolosită

Interesant este că lângă sediul postului comunal se află o clădire nouă a Primăriei Mitocu Dragomirnei, de dimensiuni mari, care stă nefolosită de ani buni. La nivel de discuții, conducerea primăriei ar fi dispusă să ofere acel spațiu pentru un sediu de secție rurală de poliție.

Secția Rurală de Poliție Adâncata a înaintat o notă-raport către Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în care a solicitat găsirea unei soluții pentru mutarea postului şi a secției rurale din clădirile vechi, care sunt total depăşite, atât din punct de vedere al siguranței, cât şi al minimului confort. Mutarea secției de la Adâncata la Mitoc a rămas deocamdată doar la faza de propunere, conducerea poliției județene cerând date suplimentare, inclusiv o analiză a infracționalității din care să rezulte dacă este logică mutarea. Cert este că deocamdată nu s-a găsit nici o soluție pentru polițiştii de la Secția Rurală Adâncata. Pe lângă lipsa de fonduri, de multe ori probleme ca cele amintite mai sus se lovesc de birocrație, de dosarele şi notele-raport stufoase şi inutile.   

 

Sedii total depăşite şi la poliții municipale

Comisarul de poliție Marius Ciotău, preşedintele Corpului Național al Polițiştilor (CNP), organizația Suceava, a subliniat că problema colegilor de la Adâncata este una acută şi ar fi păcat să nu se găsească o rezolvare, mai ales că par a exista variante. 

În general problema spațiilor în care îşi desfăşoară activitatea polițiştii din mediul rural a fost lăsată pe ultimul plan în ultimii ani. 

„Sunt situații similare la majoritatea secțiilor rurale de poliție şi chiar la structurile de la municipii. Poliția municipiului Vatra Dornei are un sediu degradat, la fel şi Poliția oraşului Gura Humorului, iar vârful este la Poliția municipiului Câmpulung, unde sunt condiții total improprii, fiind vorba de o clădire foarte veche”, a declarat Marius Ciotău.

 

Polițiştii au de ales între a se gospodări singuri şi a nu-şi asuma riscuri de anchete penale 

Ofițerul a mai arătat că în general nu se alocă bani pentru servicii de mentenanță, astfel că polițiştii trebuie să se gospodărească singuri la locul de muncă. Și aici este însă o problemă, dacă ne gândim că un fost şef al Poliției municipiului Fălticeni a ajuns să fie anchetat şi pus sub acuzare de DNA pentru că a înlocuit un geam din sediu cu unul nou. După acel caz, a arătat Marius Ciotău, mulți polițişti nu mai au curajul să se implice personal în probleme de logistică şi dotări, care în anumite contexte se pot întoarce împotriva lor.     

Marius Ciotău a mai spus că din analizele din teren rezultă că sediile de poliție aflate în clădiri care aparțin de primării sunt în general în stare mai bună şi mai întreținute, în timp ce sediile care sunt în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne sunt în cele mai multe cazuri neîntreținute şi în stare proastă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sedii de poliție la doi paşi de Suceava: o casă bătrânească ce stă să cadă şi o clădire fără apă curentă şi cu veceu în curte.
 Vizualizări articol: 3331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sedii de poliție la doi paşi de Suceava: o casă bătrânească ce stă să cadă şi o clădire fără apă curentă şi cu veceu în curte5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei