Mai mulți elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Suceava s-au întors recent cu premii de la Concursul naţional de creativitate „Tradiții și creativitate” desfășurat la Iaşi, unde au concurat echipe mixte de elevi cu nevoi speciale şi din şcoli de masă. Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Iași, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” Iaşi şi Asociaţia profesorilor ERIP, a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a VII-a ediţie a Concursului naţional pentru elevii din învățământul special și de masă „Tradiții și creativitate”. Prof. Lupașcu Gabriela, directoarea CSEI Suceava, a precizat că la concursul pe 11 mai au participat elevi din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, pe domenii tehnice și pe ani de studiu. De la unitatea școlară suceveană au participat 6 elevi, însoțiți de două cadre didactice: prof. Nicoleta Croitoriu, coordonator activitate, și prof. Handîc Doina. În urma susținerii probelor de concurs, cei mai buni elevi din competiție au fost premiați.
Suceveni recompensați
Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava s-au prezentat onorabil, reprezentând unitatea cu succes, pe domeniile la care au participat, clasamentul arătând astfel: Textile – pielărie: Locul I - Bergheaua Andreea, prof. îndrumători: Nicoleta Croitoriu și Mahalu Carmen; Construcții: Locul I - Raicu Florin, prof. îndrumător: Silvia Mujdei și Handîc Doina, Locul II- Alexandru Sergiu, prof. îndrumător: Handîc Doina, Locul III –Tihulcă Iulian, prof. îndrumător: Silvia Mujdei și Țîmpău Diana, Premiul Special: Țurcanu Narcis, prof. îndrumător: Handîc Doina și Țîmpău Diana; Mecanică: Locul III –Hreniuc Adrian, prof. îndrumător: Irimia Ovidiu și Spătar Petru.
La acest eveniment au participat peste 300 de elevi, dintre care 174 de elevi din învăţământ special şi 137 de elevi din învăţământ de masă, provenind din şcoli din Iaşi, Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Galaţi, Cluj, Timişoara, Olt, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău. Aceşti elevi au fost îndrumaţi de către 120 de cadre didactice, care au susţinut intense ore de pregătire teoretică şi practică pentru acest concurs. În cadrul concursului ”Tradiţii şi creativitate” există şi o secţiune dedicată profesorilor, şi anume Simpozionul naţional cu tema „Imaginaţie şi creativitate în demersul instructiv – educativ”, care a constituit o oportunitate pentru cei care au elaborat articole ce au pus accentul pe un proces instructiv – educativ de calitate.