Olimpiada Naţională de Fizică s-a desfăşurat în perioada 3-7 mai, la Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, competiţia beneficiind de participarea a peste 550 de elevi, din clasele VI-XII, din toată ţara.
Suceava a participat cu un lot format din 14 elevi, aceştia adjudecându-şi o medalie de argint, cinci medalii de bronz şi două menţiuni. Medaliile şi una dintre menţiuni au fost oferite de Societatea Română de Fizică.
Argint şi menţiune a Ministerului Educaţiei a obţinut Paul Florin Rebenciuc, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Elevul este coordonat de prof. Sorin Golda.
Cu medalii de bronz au fost recompensaţi elevii: Iulia Carp - Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei (clasa a VI-a, prof. coordonator Simona Carp), Paul Burcă - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei (clasa a VII-a, prof. Constantin Obreja), Matei Călin Botezat - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (clasa a VII-a, prof. Daniela Dungeanu), Cristina Popa Maria - Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei (clasa a VIII-a, prof. Simona Carp), Eduard Valentin Dumitrescul - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” (clasa a IX-a, prof. Florin Cojocaru).
Menţiune de onoare a primit David Corneliu Turturean – Colegiul „Ştefan cel Mare” (clasa a X-a, prof. Sorin Golda).
Prof. dr. Petru Crăciun, inspector şcolar de fizică, a menţionat că „Olimpiada Naţionala a fost organizată bine, iar subiectele au fost de dificultate sporită. Preşedintele olimpiadei naţionale a fost Sebastian Popescu, decan al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii <Al.I. Cuza> Iaşi. Rezultatele obţinute de elevii judeţului Suceava sunt frumoase şi cu această ocazie îi felicităm pe ei şi profesorii îndrumători".
Două probe obligatorii
Lotul de elevi a fost însoţit de profesorii Marilena Sibechi, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi de prof. Dumitru Constantin, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
Din comisia centrală a olimpiadei a făcut parte şi prof. Sorin Golda.
Elevii vor susţine două probe obligatorii – proba teoretică şi proba practică, fiecare cu durata de trei ore
Proba teoretică a fost constituită din trei probleme. Proba experimentală a constat în efectuarea unei lucrări de laborator ale cărei concluzii se consemnează într-o lucrare scrisă.