Toate cele şase niveluri ale noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” sunt ridicate; echipele de muncitori au ajuns la etapa aplicării termosistemului, care se va încheia până la sfârşitul săptămânii. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că lucrările sunt în grafic, astfel încât clădirea va fi cu siguranţă finalizată la termen, în luna septembrie a acestui an. „Mă voi strădui să fie o lucrare de foarte bună calitate, o clădire confortabilă, bine dotată, în care pacienţii să nu mai fie nevoiţi să sprijine zidurile”, a afirmat Rîmbu.
Construcţia noului ambulatoriu al spitalului este realizată de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iaşi şi Arhitectura Grafica Design Suceava. Valoarea investiţiei este de 24,101 milioane lei, contractul de execuţie a fost semnat în 18 iulie 2018, cu termen de finalizare 18 septembrie 2019.
Policlinica spitalului are şase niveluri, D+P+4E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi şi se află în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe.
Secţiile spitalului vor fi prezente fiecare cu cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sala de tratament şi de pansamente, spaţii administrative şi grupuri sanitare.
La demisol vor fi cabinetele de Medicină fizică şi recuperare şi de Reumatologie. La parter vor funcţiona cabinetele de Pediatrie şi de Ortopedie; etajul I: Chirurgia plastică, Chirurgia generală, Chirurgia vasculară şi ORL; etajul II: Gastroenterologie, Cardiologie, Electroencefalografie şi Neurologie; etajul III: Urologie, Obstetrică- Ginecologie, Nefrologie şi Oftalmologie, iar la etajul IV – Medicină internă, Endocrinologie şi Hematologie.
Intenţia conducerii spitalului este să asigure un program cât mai lung la cabinetele din ambulatoriul integrat, pe două schimburi, mai ales pe specializările suprasolicitate, cum sunt neurologia, gastroenterologia, cardiologia sau urologia. Cabinetele de consultaţii pentru copii vor fi separate de cele pentru adulţi.
Numărul de prezentări în actualul ambulatoriu este de peste 210.000 pe an, de peste trei ori mai multe faţă de anul 2010, după darea în folosinţă a ambulatoriului modernizat, când s-au înregistrat 62.493 de consultaţii.