Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 91 (7092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anul Cărții în România

Mii de cărți donate în județul Suceava în programul „Cărțile copilăriei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, începută acum doi ani de Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Fundației EGGER, continuă în județul Suceava.

Până în prezent, la inițiativa tânărului Luca Ciubotaru, care a propus implementarea acestui program și în județul Suceava, au fost oferite peste 5.000 de volume elevilor din 36 școli din județul Suceava.            

Donațiile de carte au avut loc la începutul acestei săptămâni în cadrul unor întâlniri cu elevii instituțiilor: Școala Gimnazială „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, Liceul Tehnic „Vasile Gherasim” Marginea, Școala Gimnazială „I G Sbiera” Horodnic de Jos, Școala Gimnazială Bălcăuți, Școala Gimnazială Burla și Școala Gimnazială „Luca Arbore” din Arbore.

În cadrul evenimentelor au participat cu discursuri motivaționale: Alina Chifan (director vânzări EGGER România și membru în Consiliul Director al Fundației EGGER), Angela Sehlanec (Inspectoratul Județean Suceava), Valentina Roman (director executiv al Asociaţiei Curtea Veche) și Andreea Lupescu, jurnalist și artist, care a susținut un moment interactiv de lectură prin care le-a demonstrat copiilor că cititul poate fi distractiv dacă își activează imaginația. Proiectul continuă prin înființarea cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali și cu nouă serie de donații în luna septembrie.          

Susținătorul principal al acestei acțiuni, Fundația EGGER, este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a oferi beneficii adiționale comunităților din regiunea Rădăuți prin dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață, investind în proiecte de educație și mediu. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanții acesteia au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche și să continue. În luna ianuarie a fost adoptat un proiect de lege prin care anul 2019 este instituit ca „Anul Cărţii” în România pentru încurajarea obiceiului lecturii în rândul copiilor.

„Întrebând care este cea mai mare dorință a sa în următorii 5 ani, unul dintre elevii din mediul rural la care acest program a ajuns mi-a spus că ar vrea să vadă Iașiul. O carte citită la momentul potrivit poate schimba în bine viața unui tânăr și poate deschide noi orizonturi, poate motiva un elev să își dorească mai mult de la viitorul său și să muncească pentru a ajunge acolo. Acesta este motivul pentru care am propus Asociației Curtea Veche și Fundației EGGER ca acest proiect implementat cu succes în București și în alte zone din țară să ajungă și în zona noastră. Societatea nu poate evolua decât prin educație” afirmă Luca Ciubotaru, inițiatorul acestor acțiuni.

Referitor la acest proiect, Ioan Banciu, președintele Fundației EGGER, a declarat: “Prin activitatea fundației, ne dorim să ajungem mai aproape de comunitatea locală și de necesitățile reale ale acesteia, iar proiectul Cărțile Copilăriei ne apropie de elevi și îi încurajează la lectură, care, pe lângă faptul că este relaxantă, contribuie la extinderea orizonturilor de cunoaștere și are un rol important în dezvoltarea tinerilor. Aceștia reprezintă viitorul societății și de aceea consider că este necesar să investim în educația lor. Suntem bucuroși că am reușit să aducem acest proiect de amploare în județul Suceava. Planificăm să continuăm cu donațiile de carte și în alte școli, urmând să stabilim întâlniri cu elevi pentru toamna acestui an.”

Asociația Curtea Veche a fost înființată în 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială prin programul național de lectură „Cărțile copilăriei”. Ea își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de cărți donate în județul Suceava în programul „Cărțile copilăriei”.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de cărți donate în județul Suceava în programul „Cărțile copilăriei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei