Hotelurile, pensiunile şi toate celelalte unităţi de cazare şi de alimentaţie publică din zonele turistice ale judeţului Suceava, care organizează mese festive sau oferă pachete turistice de Paşte, sunt verificate, în această perioadă, de inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP, dr. Dinu Sădean, a declarat că verificările fac parte din controlul tematic dispus de Prefectura Suceava, în cadrul pregătirilor pentru petrecerea în bune condiţii a sărbătorilor pascale în zona turistică Bucovina.
Potrivit inspectorului Sădean, în prima săptămână din luna aprilie au fost controlate 27 de unităţi de cazare şi de alimentaţie publică. La patru unităţi verificate au fost depistate deficienţe de ordin igienico-sanitar, printre abaterile constatate numărându-se lipsa dotării grupului sanitar pentru consumatori cu mijloace pentru asigurarea igienei individuale, lipsa marcării suprafeţelor de lucru la blocul alimentar, lipsa substanţelor biocide pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, lipsa cursurilor de igiena la personalul angajat.
Inspectorii sanitari au aplicat amenzi în valoare de 7.200 de lei în cazul unităţilor unde s-au constatat deficienţe, fiind dispuse măsuri de remediere a acestora.
Dr. Sădean a mai spus că inspectorii verifică modul în care sunt asigurate condiţiile de igienă în spaţiile de cazare, de preparare şi servire a mesei, existenţa produselor pentru curăţenie şi dezinfecţie, efectuarea de către personalul angajat a cursurilor de igienă obligatorii, starea de curăţenie la grupurile sanitare, precum şi dotarea cu materiale şi mijloace pentru igiena mâinilor.