Bărbatul din Zvoriştea care a agresat un copil în vârstă de 13 ani, la şcoală, a fost plasat sub control judiciar, după 24 de ore petrecute în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Este vorba de cazul de agresiune petrecut în incinta şcolii din Zvoriştea, despre care am relatat în ediția de vineri a cotidianului nostru.
Poliția a transmis că în data de 2 aprilie, în jurul orei 9.40, Secția Rurală de Poliție Adâncata a fost sesizată telefonic de o femeie din comuna Zvoriştea, care a reclamat că fiul său, în vârstă de 13 ani, a fost agresat fizic de părintele altui elev. Totul a plecat de la un conflict între doi copii de aceeaşi vârstă, din clasa a VI-a. În ultima perioadă, în timp ce se aflau la şcoală, între cei doi minori au avut loc mai multe conflicte, fără a fi sesizate personalului didactic.
În dimineața zilei de 4 aprilie, unul dintre elevi l-a sunat pe tatăl său vitreg şi i-a povestit că a fost agresat din nou de un coleg.
„La scurt timp, tatăl băiatului, în vârstă de 33 ani, localnic, a venit la şcoală, a pătruns în interiorul unității de învățământ şi apoi în clasa unde învață cei doi minori, lovindu-l de două ori cu palma peste față pe elevul de 13 ani”, rezultă din cercetările polițiştilor.
Inițial a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”, ulterior urmărirea penală fiind extinsă şi pentru infracțiunea de „tulburarea ordinii publice”.
Bărbatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene. La expirarea ordonanței, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în libertate şi cercetarea bărbatului sub control judiciar, pentru următoarele 30 de zile.
Comisarul-şef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis un avertisment, cazul de mai sus fiind un exemplu despre unde se poate ajunge sub aspect al laturii penale, după un conflict aparent banal, între doi elevi:
„Din păcate, uneori aportul adulților la siguranța şcolară este minim, sau chiar dimpotrivă, comportamentele unor părinți amplifică situații de risc victimal sau infracțional. Intervenția improprie şi neconformă a părinților în unele conflicte dintre elevi poate acutiza comportamente infantile ilicite şi poate degenera în sfera infracționalului. Polițiştii atrag atenția că violența şcolară şi violența împotriva copiilor se pedepseşte cu închisoarea”.