La Şcoala Gimnazială Corocăieşti s-au desfăşurat, la finalul lunii martie, mai multe activităţi de educaţie juridică, în cadrul etapei a patra (25-29 martie) din cadrul Protocolului de colaborare privind Educaţia Juridică, încheiat pe 20 iulie 2017 între Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Unul dintre voluntarii Ministerului de Justiţiei, consilier juridic Florin M. St. Bucaciuc, a desfăşurat o activitate interactivă de educaţie juridică în şcoli în prezenţa a 79 de elevi din clasele IV-VIII, 8 părinţi şi 3 cadre didactice. Cu această ocazie au fost prezentate elevilor noţiunile de familie şi familie extinsă şi li s-a prezentat legislaţia cu privire la violenţa în familie.
În cadrul activităţii, echipajul care a obţinut locul al II-lea la Concursul naţional „Europa de mâine” a prezentat piesa „Ecoul din umbra unei lacrimi”. Elevii care au interpretat piesa au interacţionat apoi cu publicul prin intermediul metodei nonformale „Biblioteca vie”, pentru a-i face pe colegii lor să înţeleagă mai bine noţiunile şi aspectele legate de tema întâlnirii, dar mai ales de violenţa în familie şi urmările acesteia.
„Noua generaţie este pusă zi de zi în situaţii care o afectează emoţional şi care îi marchează traseul educaţional. Din acest motiv, considerăm că educaţia juridică prezintă o prioritate, deoarece îi oferă o modalitate de a-şi apăra şi susţine drepturile într-o societate în care nu am putea evolua dacă nu am fi protejaţi de legi şi nu ne-am supune unor norme de convieţuire socială”, a explicat consilierul educativ al Şcolii Gimnaziale Corocăieşti,prof. Luminiţa Dobrea.