Ziua Poliției Române, sărbătorită la începutul acestei săptămâni, a fost marcată de numeroase activități organizate de polițiștii suceveni în ultimele zile. Poate cea mai importantă este activitatea umanitară de colectare de fonduri printr-o urnă amplasată în sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, care s-a încheiat cu strângerea a două sume importante. 13.000 de lei au fost donați cauzei umanitare Larisa Airinei(micuța aflată în stare gravă după accidentul de pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție, în care mama sa a murit) în timp ce alți 5.000 de lei au fost strânși pentru sprijinirea copilului unui coleg polițist aflat la grea suferință.
Acțiunile au început de pe 20 martie, când polițiștii au mers la Spitalul Județean Suceava, la secția de pediatrie, și au dotat biblioteca secției cu peste 200 de manuale și cărți.
Pe 21 martie, peste 100 de polițiști au fost în unități școlare de pe raza întregului județ, unde au vorbit cu tinerii și au răspândit recomandări preventive.
Pe 22 martie, porțile tuturor subunităților de poliție de pe raza județului s-au deschis pentru cei care au vrut să vadă cum își petrece un polițist o zi de muncă. Autospecialele de poliție și tehnica din dotare au fost principalele atracții, în special pentru tineri. Pe 23 martie, la sediul IPJ Suceava, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului Criminalistic au organizat în parteneriat cu Organizația Cercetașii României acțiunea ,,Polițistul Cercetaș”. După regulile cercetășiei, peste 50 de tineri au participat la o activitate concurs și au descoperit tainele criminaliștilor în ,,luarea urmelor” si ,,interpretarea semnelor”.
La sediul IPJ Suceava a fost realizată și o expoziție de goblen tematic, cu peste 30 de lucrării aparținând unei agente de poliție care are această pasiune.
În dimineața zilei de 25 martie 2019, de Ziua Poliției, conducerea IPJ Suceava a depus o coroană de flori la monumentul din faţa sediului dedicat eroilor polițiști căzuți la datorie. Acțiunea a fost urmată de ceremonia avansării în grad a 138 de polițiști, 21 de ofițeri și 117 agenți de poliție. Un caz aparte a fost cel al agentului-șef principal Eusebiu Tătaru, polițistul care, în ultima zi de serviciu, a prins un violator recidivist. Despre acesta Monitorul de Suceava a relatat pe larg în ediția din 26 martie.
Ziua Poliției Române a mai fost marcată și printr-o expoziție de afișe și documente de valoare istorică ce surprinde crâmpeie din evoluția instituției Poliției de-a lungul timpului, realizată cu sprijinul Arhivelor Naționale Suceava, la Galeria Millenium.