Încasările din taxa de parcare la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava se ridică, lunar, la circa 30.000 de euro. Banii sunt folosiți în totalitate pentru curățenie, întreținerea curții, a parcărilor și a căilor de acces. „Nu ia nimeni acasă acești bani și nici nu sunt folosiți în alte scopuri”, a declarat, ieri, managerul Vasile Rîmbu.
Odată cu încălzirea vremii, urmează a fi amenajate și spațiile verzi din curtea spitalului.
La unitatea spitalicească parcarea este contracost din data de 1 noiembrie a anului trecut. Au fost amenajate 411 locuri de parcare cu plată și 23 de locuri fără plată și vor mai fi încă 50 de locuri în zona noului ambulatoriu, după ce construcția va fi finalizată. Locurile fără plată sunt situate la intrarea în „Spitalul Nou”, pe poarta 2, înainte de barieră. Restul de 273 de locuri din curtea „Spitalului Nou” sunt cu plată. Nu sunt exceptați de la regulă nici angajații unității medicale, care au însă posibilitatea să-și achiziționeze un abonament de parcare, cu 100 de lei lunar. Persoanele din afara unității medicale nu pot primi card de parcare.
În intervalul orar 8.00-15.00, parcarea rezervată vizitatorilor și aparținătorilor este P1. Parcările P3 și „Curte”, în intervalul 8.00-15.00, sunt destinate personalului spitalului, dar dacă sunt locuri rămase libere după ora 8.30, vizitatorii, aparținătorii și pacienții au acces.
La Spitalul Vechi sunt amenajate 138 de locuri, toate cu plată. Acestea pot fi folosite atât pe bază de abonament, de către salariații care lucrează în spitalul nou, dar ajung dimineața la serviciu după ora 8.30 și pierd locurile din P3 și „Curte”, precum și de către pacienți și vizitatori.
După ora 15.00, când începe programul de vizită, iar personalul din schimbul de dimineață pleacă acasă, vizitatorii au acces la toate parcările cu plată, în limita locurilor disponibile, afișate electronic non stop.
Locurile fără plată sunt destinate pacienților, însoțitorilor sau vizitatorilor care petrec mai puțin de o oră în incinta unității medicale. Tot aici opresc și taxiurile, indiferent dacă aduc la serviciu angajați ai spitalului, pacienți sau vizitatori.