Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salarizare

Joaca cu sporurile psihologilor școlari, în curtea Ministerul Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 11 martie 2019, Ministerul Educației a transmis în școli varianta 2.33 a programului Edusal, aplicație care realizează salarizarea în sistemul preuniversitar.

În noua versiune a aplicației, sporul pentru învățământ special, de 15%, acordat până ieri personalului didactic din Centrele Județene de Asistență și Resurse Educaționale (CJRAE) a fost tăiat pe motivul că a fost, până acum, acordat ilegal. În același timp, ministerul a introdus sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, de 10%, de care, până ieri, personalul din CJRAE – psihologi, consilieri școlari etc. - n-a beneficiat pe motiv că ar fi fost ilegal.

„Cu alte cuvinte, un spor care ieri era legal a devenit ilegal și un spor ilegal ieri a devenit legal. Legea 153, cea care stabilește salarizarea personalului din învățământ, e în vigoare de la 1 iulie 2017 și nu a suferit nicio modificare în privința acordării acestor două sporuri. În aceste condiții este grav că în România modul de interpretare a legii se face după bunul plac, după cum consideră un ministru sau funcționar din minister. Această atitudine de dispreț față de lege este șocantă și incalificabilă”, a menționat prof. Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS).

Acesta a mai punctat că angajații din CJRAE trebuie să beneficieze de ambele sporuri și că există o decizie a Tribunalului din Bacău care clarifică acordarea sporului pentru învățământul special de 15 %, încă de acum 2 ani.

„Pe de altă parte, faptul că programul Edusal se modifică cu trei zile înainte de ziua încasării salariului, 14 ale lunii, creează stres în compartimentele secretariat și contabilitate pentru că de multe ori statele de plată trebuie refăcute”, a mai completat Leonte.

De sporul pentru solicitarea neuropsihică trebuie să beneficieze și personalul didactic-auxiliar din toate unitățile de învățământ preuniversitar, inclusiv personalul din inspectoratele școlare și din casele corpului didactic. ASI Suceava va solicita sprijinul fiecărui parlamentar din județ pentru susținerea inițiativei legislative de modificare a LEN, prin care acest spor este recunoscut și acestor categorii de personal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joaca cu sporurile psihologilor școlari, în curtea Ministerul Educației.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joaca cu sporurile psihologilor școlari, în curtea Ministerul Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei